Alıcı elektroniği ürünlerini kiralayabileceğiniz bir platform olarak karşımıza çıkan Kiralabunu'yu başlangıçta geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Tüketici elektroniği fiyatlarının arttığı ve ödeme seçeneklerinin de kısıtlı olduğu günümüzde kullanıcıların kiralayarak da olsa bu ürünlere ulaşmasını hedefleyen Kiralabunu, yatırım aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere tarafından Kiralabunu, 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Laf konusu yatırımın şirketin yüzde 2 hissesi karşılığında yapıldığını da ekleyelim. Yatırım, ismi açıklanmayan bir melek yatırımcı göre gerçekleşti.

Hatırlatmak gerekirse Simon Sinan VenturaCenk Yılmaz ve Alper Erdem göre kurulan Kiralabunu, 1 Ocak 2021 tarihinde hizmet vermeye başladı. Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda yer alan Kiralabunu.com kurucu ortağı Sinan Ventura, 1 takvim şirket olarak 7,5 milyon dolar değerlendirme almanın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Aldıkları yatırımın çabuk yükselme için motivasyon olduğunu da sözlerine ekleyen Ventura, erken aşama yatırımla pazarlama çalışmalarını desteklemeyi, istihdamı arttırmayı ve kiralama sektörü için yeni kategoriler açmayı planladıklarını da paylaştı.

Kiralabunu girişiminin önümüzdeki 3 aylık hedefi ise şirketin yüzde 15'i için yatırım olmak. Bu yatırımın önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/16/tuketici-elektronigi-kiralama-platformu-kiralabunu-7-5-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-yatirim-aldi