Mor ve Ötesi 28 mayıs İnönü konserine özel bir NFT koleksiyonu tasarladı. Koleksiyonda bulunan 100 adet NFT'nin her biri, en düşük bir golden circle bileti ve bir özel bez çanta içeriyor. 50 tanesinde ise imzalı plak'tan özel imza gününe (meet and greet), yakında çıkması beklenen “Sirenler” CD'sinden bir adet locaya kadar çeşitli özel sürprizler yer alıyor.

Bu noktada NFT'lerin Common, Uncommon, Rare, Epic, Mystical, Legendary edinmek üzere farklı kategori ve nadirlik oranlarıyla karşımıza çıktığını belirtelim. Koleksiyonda 50 adet Common, 25 adet Uncommon, 15 adet Rare, 5 adet Epic, 4 adet Mystical ve 1 adet Legendary yer alıyor. 

Common, Common 1 adet Golden Circle davetiyesi ve 28 Mayıs konser çantası içeriyor. Uncommon ise Common paketindekilere ilave olarak imzalı plak bulunduruyor. Rare nadirlik seviyesine sahip NFT'ler,  Uncommon paketinin yanı sıra imzalı sirenler CD'si edinmiş oluyor. Epic türündeki NFT'ler ise Rare NFT'sini sağladığı imkanlara ilave olarak özel imza gününe (meet and greet) katılmaya adalet kazanıyor. Mystical ve Legendary NFT'leri Epic NFT'sinin özellikleriyle birlikte golden circle bileti ve loca davetiyesine sahip oluyor. 

Satın alınan NFTnin hangi kategoride olduğu, koleksiyon satışa kapatılınca ortaya çıktığını belirtelim. Polygon network üstünde geliştirilen NFT'lerin fiyatı 300 matic olarak belirlendi. zone35 studios meslek birliğiyle hayata geçen NFT koleksiyonu, Koray Doyran'ın tasarımları baz alınarak hazırlandı. Koleksiyon 28 mayıs tarihine kadar nft.morveotesi.com/ adresinde yer alacak.

Sitede yer alan bilgilere göre, satın alınan NFT'ler rahat olarak cüzdanınıza eklenecek. Tüm satışlar tamamlanıca ya da konsere 24 saat kala NFT'ler açığa çıkacak. NFT alımında herhangi bir kısıtlama bulunmadığını belirtelim. Koleksiyonerler istedikleri dek NFT satın alabilecek.

Şimdiye dek müzik alanında NFT kullanımı ile ilgili sizlerle o kadar çok örnek paylaştık. Şüphesiz bu örneklerin başında NFT'nin öncü ismi Snoop Dogg'un çalışmaları geliyor. Mor ve Ötesi'nin konsere özel NFT koleksiyonunu ilerleyen dönemde özel NFT albümler peşine düşüp takip edebilir. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/25/tum-detaylariyla-mor-ve-otesi-nin-inonu-konserine-ozel-nft-koleksiyonu