Türk devletlerinin neobank'ı olmayı hedefleyen Turan, takriben 45 milyon TL değer biçme ile tohum öncesi yatırım turunu tamamladı.

Birleşik Ödeme'nin de katıldığı yatırım turuna Re-Pie, İhsan Elgin, Webhelp Türkiye CEO'su Metin Tarakçı, Webrazzi Genel Müdür Yardımcısı Ali Altuğ Koca, SGLOBE Idare Global Gelişim Hizmetleri A.Ş ve Türk bankacılık ekosisteminin tecrübeli isimleri Akif Cahit Erdoğan ve Yakup Doğan da iştirak etti.

Türk devletleri aralarında somut dünya için tasarlanan para transferi sürecini dijital dünyaya taşımayı hedefleyen Turan, tüm Türk soyluların Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan gibi Türk devletlerine para transferi yapabilecekleri bir para transferi geçidi oluşturmanın yanı sıra geliştirdiği özel finansal mahsul ve hizmetlerle Türk devletlerinin dijital finansal okuryazarlığının gelişmesine katkı maddesi sunmayı planlıyor.

İlk olarak Türkiye'de Türk aristokrat kişilere, kendi dillerinde hizmet veren tek finansal başvuru olmayı hedefleyen Turan, Türkiye'de başladığı bu yolculuğu, kısa bir vakit içerisinde Azerbaycan ve Özbekistan gibi Türk devletlerine de ulaştırmak istiyor.

Turan'ın tohum öncesi yatırım turuyla ilgili konuşan Turan Kurucusu ve CEO'su Özgür Bayraktar, Türk aristokrat şahısların Türkiye'de finansal ürünlere erişimlerinin zor olduğunu ve büyük oranda bu finansal ekosistemin dışında bulunduklarının bilinen bir hakiki olduğunu söyledi. Bayraktar, bu sebeple de Türkiye'de yaşayan Türk soylu şahısların 360 derece finansal uygulaması (ön ödemeli kart, mikro kredi vb.) olmanın Turan'ın başlıca hedeflerinden biri olduğunu dile getirdi. Bunu yaparken, onlara kendi dillerinde, kendi yaşam tarzları ile hizmet verme amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Bayraktar, yakın dönemde Türkiye'de başlayacakları bu yolculuğu bütün Türk devletlerine taşımayı ve Türk devletleri aralarında para transferi süreçlerini iyice dijitalleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/19/turan-turk-neobank-yatirim