Sektörün manâlı isimleri kadar “geleceğin tasarımcısı” olarak nitelendirilen Ege Argüden, bu aracın tasarımını yaptı. Aracın birincil bakışta dikkat çeker özelliği muhakkak yerden daha yüksekte olması. Bir cross-over araçta arayacağımız bu özellik iyi bir şekilde yansıtılmış. Ford’un 2019 yılından beri piyasaya sürmüş olduğu dokuzuncu off-road model olan Ford Explorer Timberline, bütün da amacına hizmet ediyor.

Ön tarafı inceleyecek olursak ızgaraya monte edilmiş sis farları uyarı çekiyor. Aracın öndeki çelik kızak plakaları, 300 hp gücündeki 100 kilometrede 2,3 litre yakacak bitiren EcoBoost motoru koruyor. Bu motor 10 vitesli otomatik şanzımanla birlikte taçlandırılmış.  Timberline referans modelde üçüncü sınıf çekme performansı sunuyor. Araç toplamda 2400 kilograma dek çekme gücü sunuyor.

Paylaşılan görsellerde aracın yeşil rengini görüyoruz. bununla beraber farların etrafındaki kabartmalarla birlikte aracın iç kısmında Timberline’a özel bir takım dokunuşlar yapıldığını biliyoruz.

Off-road artık tehlikesiz bir spor olarak görülüyor. Kuvvet koşullarda keşfe çıkmak isteyenlerin tercihi, cross-over sınıfındaki SUV tipi araçlar oluyor.

Timberline için yurt dışarıya ön siparişler başladı. Ülkemizdeki satışıyla ilgili demin bir ilan yapılmamış olsa da bu yaz bir sürprizle karşılaşabiliriz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/turk-tasarimi-ford-explorer-timberline-tanitildi
Yorumlar