Şirketin Boğaziçi Üniversitesi GETEM iş birliği ile 10 yıl önce hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi projesi, görme engellilerin bilgiye erişiminin önündeki engelleri uyandırmak için telefonda sesli içerik hizmeti veriyor. Proje özelinde geliştirilen uygulamayla kullanıcılar toplamda 50 kategoride 2 bine yakın sesli kitaba ulaşabiliyor.

Telefon Kütüphanesi bugüne kadar toplamda 13 milyon 75 bin 200 dakika dinlenerek yaklaşık 10 bin aktif kullanıcıya hizmet sağlıyor. Keza Kitaplara Ses adlı uygulamayla 30 bin gönüllü de projeye dahil olarak 600 bin sayfa kitabın seslendirilmesine katkı maddesi gösteriyor.

Telefon Kütüphanesi projesi

Bunun yanı sıra hemen olan haber akışı, Para Tanınma ve RxMedia Pharma İnteraktif İlaç Data Kaynağı iş birliği ile geliştirilen İlaç Barkodu Okuma gibi günlük hayatı kolaylaştıran özellikler de adamakıllı bedava olarak görme engellilerin kullanımına sunuluyor.

Günışığı çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği

Şirketin, engellilerin hayata etkin bir şekilde katılmalarına destek olmayı amaçlayan bir öteki projesi ise EyDEr işbirliği ile hayata geçirilen Günışığı oldu. Proje ile az görebilen çocukların erken müdahale eğitimi bir uçtan bir uca destek almadan yaşamlarını sürdürmesi, görme engelliler okulu yerine kaynaştırma eğitimine devam etmesi amaçlanıyor.

Bugüne değin 81 ilden bin Günışığı çocuğuna ve ailelerine eksik görebilen eğitimleri verildi. Proje zarfında gerçekleştirilen Okulumda Günışığı projesi ile 5 bin eğitimciye ise eksik görebilen eğitimi verilerek projede farkındalık sağlanmış oldu. Öteki yanlamasına şirketin ekibi kadar, Günışığı çocuklarının engelsiz akranları ile aynı sınıflarda, ders ve tahtayı rahatlıkla peşine düşüp takip etmeleri nedeniyle TahtApp yazılımı geliştirildi ve hayata geçirildi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/turk-telekom-ile-engeller-kalkiyor
Yorumlar