Uzun zamandır Paycell'in satışına dair öbür markalarla konuşmakta olan Turkcell, bu yönde birincil resmi adımı attı. Şirket KAP'a yaptığı yorumlama ile kısmi hisse satışı gerçekleştirecek. Hisse satışı ile yaratılacak nakitin artma doğrultusunda kullanılacağını belirten Turkcell bu yöndeki alternatifleri değerlendireceğini belirtiyor.

Hisse satışı süreceinin yönetimi için J.P. Morgan'ı yetkilendireceğini de gösteren Turkcell, bu ay itibari ile yatırımcılarla görüşeceğini de ekledi. Halihazırdaki büyüklüğü ve fintech'e olan alaka ile yakın zamanda manâlı bir yatırım gelmesinin laf konusu olduğunu da belirtelim.

Konuyla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Turkcell'in KAP'a yaptığı açıklamayı aşağı bulabilirsiniz:

Şirketimizin Idare Heyeti, Paycell markasıyla reformcu ödeme çözümleri sunan bağlı ortaklığımız Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.'nin mevcut ve öbür pazarlarda büyümesinin hızlandırılarak iş hacminin büyütülmesi stratejisi kapsamında, şirkete kaynak sağlanması nedeniyle kısmi hisse satışı alternatiflerini değerlendirmeye karar vermiştir. Satmak sürecinin yönetimi için yatırım bankası J.P. Morgan Securities plc'ye yetki verilecek olup, potansiyel yatırımcılarla görüşmeler bu ay itibarıyla başlatılacaktır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/05/turkcell-paycell-in-bir-bolumunu-satmak-uzere-j-p-morgan-i-yetkilendirdi