Kanada’da devam eden uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeniyle ülkede gerekli 14 günlük karantina uygulaması var. Formula 1 bu uygulamanın takvimde değişikliğe yol açtığını açıkladı. Kanada Grand Prix’inin takvimden çıkartılması sonucu Türkiye Grand Prix’inin 2021 yılı takvimine alındığını duyurdu.

Türkiye 2021 f1 takvimine alındı.

Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali şu açıklamayı yaptı:

“Bu sezon Kanada’da olamayacağımız hüsran yaratsa da, Türkiye’nin geçen sezon harikulade bir yarıştan sonra 2021’de bir Grand Prix’ye ev sahipliği yapacağını tasdik etmekten coşku duyuyoruz.

Tüm hayranlarımızın sezona dramatik bir açılış ​​yapmanın heyecanını yaşadığını biliyorum ve Türkiye, pistte olağanüstü savaşlar sunan şahane bir pist. Kanada’daki organizatör ve yetkililere son haftalardaki bütün çabaları için teşekkür etmek istiyorum, oysa yolculuk durumu planlarımızı imkansız ışık halkası getirdi.

Sporumuza olan büyük ilgiyi bildiren ve birçok yerden Grand Prix umudunu belirten bir Formula 1 yarışına ev sahipliği yapma istekleri için Türkiye’deki organizatör ve yetkililere de eşdeğer derecede teşekkür etmek istiyorum. Yılın başından beri diğer bütün organizatörler ile çok güzel sohbetler yaptık ve bu dönemde onlarla yakın çalışmaya devam edeceğiz.”

Formula 1 , 2020’de 12 ülkeye güvenli yolculuk imkanı karşılayan katı güvenlik önlemleriyle bu sezon seyahat etmeye devam edeceğini duyurdu. Önlemlerin, geçen sezon gerçekleştirilen 78.000’den fazla COVID-19 testiyle son derece etkin olduğunu yalnızca 78 artı sonucunun bu durumu kanıtlandığını açıkladı.

Türkiye Grand Prix, Formula 1’in resmi internet sitesinde yapılan ankete göre 2020 yılının en iyi yarışı seçilmişti. 2020 yılının Türkiye Grand Prix yarışı çoğu olaylarla sezona damga vurmuştu. 9 sene aradan sonra baştan takvime dahil olan Türkiye Grand Prix’i yağmurun altında gerçekleşmişti. İzleyiciler açısından oldukça heyecanlı ve sürprizlerle dolu bir yarış olmuştu.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/turkiye-2021-f1-yaris-takviminde-yerini-aldi
Yorumlar