Asya'da ortaya meydana çıkan bir trend olan SuperApp konsepti her geçen gün daha popüler bir ayla geliyor. O Kadar çok özelliği tek bir uygulamada bir araya getirerek kullanıcısının işini kolaylaştırmayı hedefleyen SuperApp'ler, mobil uygulamaların geleceği olabilir.

Bu haberimizde ise 2019 yılında İstanbul'da kurulan Ozan Elektronik Para'ya ve girişimin SuperApp'i olan Ozan SuperApp'e yakından bakacağız. Avrupa Merkez Bankası'ndan lisanslı European Merchant Bank bankasının ve İngiltere'de FCA lisanslı BaaS girişimi olan OpenPayd'in de kurucusu olan Dr. Ozan Özerk kadar kurulan Ozan Elektronik Para, şu an için 40 karakter bir ekip tarafından yönetiliyor.

Ozan Elektronik Para'nın genel müdür koltuğunda ise Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı Ömer Suner bulunuyor. Temelinde global bir fintech olan Ozan, Ozan SuperApp ile birlikte hem finansal hizmetleri keza de hayatımıza dokunan mesajlaşma, e-ticaret ve davet gibi alanları bir araya getirmeyi hedefliyor. Ozan'ın İstanbul'un yanı sıra Londra ve Sofya'da ofislere sahip olduğunu da ekleyelim.

Ozan Londra ofisi

Finansal servisler kısmını geleneksel ve reformcu parasal servisler olarak ikiye ayıran Ozan SuperApp, şu lahza için TRY, USD ve EUR hesap açma, Ozan SuperApp'ler arası para transferi, QR ile ödeme yapma ve ödeme alma gibi özelliklere sahip. İlerleyen dönemlerde uygulamanın mali kısmına yeni özellikler ekleneceğini de paylaşalım. Platforma eklenecek parasal özellikler aralarında altın al-sat, döviz al-sat, mikro kredi ve skorlama gibi önemli özellikler yer alıyor.

İş birlikleri ile kullanıcılarına daha fazla özellik sunmayı hedefleyen Ozan SuperApp, sektördeki bütün oyuncular ile iş birliğine açık durumda. Alipay, WeChat ve PayTM gibi kayda değer SuperApp'lere karşı taraf olmak isteyen Ozan SuperApp, en büyük rakibi olarak ise nakit parayı görüyor.

Yeni neslin ihtiyaçlarını anlayarak onlara yönelik çözümler sunan bir fintech olmayı hedefleyen Ozan, Ozan SuperApp ile kullanıcılarının jurnal hayatına dokunan nitelik ve servisler de sunacak. Platformda şu lahza aktif olarak bulunan bir öteki servis ise "Ozan Mode:ON". Bu servis ile birlikte ziyafet alanında bir çözüm sunmayı hedefleyen Ozan SuperApp, bu servis ile kayda değer oyun ve servislerin üyeliklerini satın almanızı sağlıyor.

Ozan Elektronik Para genel müdürü Ömer Suner'in bizimle paylaştığı bilgilere göre ilerleyen dönemlerde Ozan SuperApp'e İstanbulkart'a para yükleme, otobüs ve uçak bileti satın alma, sinema - tiyatro bileti satın alma, online market alışverişi ve yemek servisleri gibi özellik ve servisler de eklenecek.

Bir diğer kayda değer data ise Ozan SuperApp'in yapılacak olan yaklaşık olarak her işlemde kullanıcılarına Cashback verecek olması. Ozan SuperApp'in sunacağı parasal servislerin nerdeyse tamamından operasyon ücreti almayacağını da paylaşalım. Platformunu yalın ve kullanıcı dostu servisler ile zenginleştirmeyi hedefleyen Ozan'ın bu özellikleri 2021 yılı sonuna kadar uygulamasına eklemesi planlanıyor.

Alıcı deneyimi konusunda da gösterişli olan Ozan, çağrı merkezi tarafında Webhelp ile çalışıyor ve chatbot teknolojisini aktif bir şekilde kullanmayı da hedefliyor. Ön ödemeli kartını da servis edecek olan Ozan, bu konuda ise Troy, Visa ve Mastercard ile iş birliği yapacak. İlerleyen dönemlerde üye iş yerlerine softPOS ve AndroidPOS da sağlayacak olan Ozan, QR ile ödeme teknolojisini epeyce önemsiyor.

Keza Avrupa'da ayrıca de ABD'de çeşitli lisanslara sahip olan Ozan, bu lisanslar doğru yurt dışında da özelliklerini çarçabuk kullanıma sunabilecek. Dilerseniz Ozan SuperApp uygulamasına Android için buradan, iOS için ise buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/01/turkiye-den-globale-acilma-hedefinde-olan-ozan-superapp-in-detaylari