Twitch kurucu ortağı Kevin Lin göre hayata geçirilen ve web3 oyunları, etkileşimli içerik, sosyal deneyimler ve öteki kalabalık odaklı maceralar oluşturan bir şirket olarak etkinlik bildiren Metatheory, Andreessen Horowitz göre yönetilen turda 24 milyon dolar yatırım aldı. Tura kripto şirketleri Pantera Capital ve FTX Ventures'ın yanı sıra Breyer Capital, Merit Circle, Recharge Thematic Ventures, Dragonfly Capital Partners, Daedalus, Sfermion ve Global Coin Research de katıldı.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülen Metatheory, web3 oyunları ve sanal dünyalar oluşturmaya odaklanıyor. Şirketin diğer kurucu ortakları ise David Barthwell ve JT Gleason. Metatheory'nin 40'tan pozitif çalışana sahip ekibi, sanatçılar, yazarlar, yapımcılar, oyun geliştiriciler, mühendisler ve tecrübeli kalabalık geliştiricilerinden oluşuyor.

Metatheory'nin Aralık 2021'de, Twitch'in eski Lead Illustrator'ı olan Geersart göre tasarlanan birincil oyun serisi DuskBreakers, blockchain destekli bilimkurgudan ilham bölge bir metaverse ve oyun deneyimi. DuskBreakers için yalnızca altı gün içinde 10 bin NFT (Genesis DuskBreakers) satışına yol açan, oynaması ücretsiz yenilikçi bir “Play-to-Mint” oyunu diyebiliriz.

Genesis NFT'lerinin her biri, günlerini dünyanın üstünde uçan heybetli, dingin bir uzay gemisi olan The Dusk'ı keşfetmekle geçiren ilk 10 bin Breaker'dan birini temsilcilik ediyor. Breaker'lar, gemide dolaşan dünya dışı yaratıkları savuştururken değerli Duskite malzemelerini arıyor. 

Metatheory, bu yılın ocak ayında ise DuskBreakers'ın ikinci ücretsiz ufak oyunu Beast Battler'ı yayınladı. Beast Battler, ek NFT indirimleri, oyunlar ve içerikler, dördüncü çeyrekte piyasaya sürülmesi planlanan "Play and Earn" mekaniğine sahip ücretsiz bir oyunla sene her tarafında ve ardından piyasaya sürülecek şekilde ayarlandı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/17/twitch-kurucu-ortagi-kevin-linin-blockchain-oyun-sirketi-metatheory-24-milyon-dolar-yatirim-aldi