Twitter, geçtiğimiz aylarda Clubhouse'u satın elde etmek üzere görüşmelere başladı. Konuya yakın kaynaklar, Twitter'ın görüşmeler sırasında Clubhouse'u 4 milyar dolar değerlendirme ile satın almayı önerge ettiğini paylaştı. 

Teklifin arkasından görüşmeler noktalanırken, Twitter sözcüsü konu hakkında tanımlama yapmayı reddetti. Clubhouse temsilcisi ise satın alma konusundaki sorulara karşı şimdilik sessizliğini koruyor. Söylentiler ise Clubhouse'un 4 milyar dolar değerleme üzerinden yatırım aradığı yönünde. 

Geçtiğimiz Şubat ayında 8 milyon indirilme sayısına ulaşan Clubhouse'un yalnızca iOS platformunda yer aldığını da hatırlatalım. Süratli bir şekilde kullanıcı tabanının genişleten sosyal medya, bunu platformundaki içerik üreticileri, teknoloji liderleri ve ünlülere de borçlu.

Girişimin yatırımcıları aralarında yer alan Hollywood yıldızı Ashton Kutcher, Andreessen Hororowitz'in davetiyle Clubhouse oturumlarına katılan Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi isimler, kullanıcıların uygulamaya ilgi duymasında önemli rol oynadı. 

Geçen ay içerik üreticiler için bir hızlandırma programı başlatan Clubhouse, bu sayede, bir süredir kendini taklit etmeye çalışan sosyal ağ devleriyle rekabette elini güçlendirebileceğin düşünüyor. İçerik üreticilerin, büyük kitleleri peşinden sürükleyebildiğini düşünürsek, Clubhouse'un daha geniş bir kullanıcı tabanına belirlenmiş adımlarla ilerlediğini söyleyebiliriz. 

gerçi girişimi zorulu bir rekabet süreci bekliyor. Zira şirket, Clubhouse klonu Spaces ile gündeme gelen Twitter'ın yanı sıra, Facebook, Instagram, LinkedIn ve hatta Slack ile rekabet etmeye hazırlanıyor. 

Şu an için diğerlerine kıyasla azami gelişme gösteren Spaces hala beta sürümünde. Bu da Clubhouse'a kendi kazanç modellerini yapı etmek için tatmin edici bir süre aralığı sunuyor.

Hala kullanıcılarını davetiye aracılığıyla kabul eden Clubhouse, az önce Android kullanıcılarına çözülmüş değil. Clubhouse'un bu ay içinde Android kullanıcılara açılması beklenirken, kullanıcı tabanında süratli bir artma ile karşılaşmamız mümkün. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/08/twitter-4-milyar-dolar-degerleme-ile-clubhouse-u-almak-icin-gorusmeler-yapti