Twitter'ın Elon Musk göre satın alınması ve ardından artan olaylar sebebiyle son dönemde Twitter alternatiflerine olan talepte ciddi bir artış var. Mastodon, Hive Social, Tumblr gibi alternatiflere ilave bir ad de Post News. İki hafta önce yayına alınan teşebbüs, epeyce yeni olmasına karşın hatırı sayılır yatırımcıların dikkatini çekmiş durumda. 

Andreessen Horowitz (a16z) ile NYU profesörü ve teknoloji yorumcusu Scott Galloway'den miktarı açıklanamayan bir yatırım bölge Post News, Twitter'a benzer bazı esas işlevlere sahip. Platformda bir gönderi paylaşıp başkalarının paylaştıklarını bitmiş yayınlayabilmek, gönderilere beğeniler alabilmek ve başka hesaplarını takip edebilmek olası. Tıpatıp Twitter'da olduğu gibi. 

Post News, kendini abonelik ya da reklam olmadan birinci sınıf haber içeriğine erişilebilecek bir yer olarak tanımlıyor. Haber yayıncıları ve bağımsız yazarlar, makalelerini Post News'te bir ödeme duvarı aşağıda paylaşmaya özendirme ediliyor. Böylelikle kullanıcılar, değişik haber kaynaklarından gelen tek tek makaleler için ödeme yapabiliyor. Kısacası, belirli haber kaynaklarına kişisel abonelikler için ödeme yapmaya alternatif sunuyor.

Post News'ün kurucusu Noam Bardin, 2009 ve 2021 yılları aralarında Waze'in CEO'su olarak tahsis yapmıştı. Bardin'in paylaştığı bilgilere göre Post News'ün ekleme listesinde yaklaşık 335 bin kullanıcı bulunurken, yaklaşık 65 bin hesap ise etkinleştirilmiş durumda. 

Post News'a Andreessen Horowitz'in yatırım yapması aslında oldukça çekici. Zira Elon Musk, Twitter'ı satın alırken yaptığı anlaşmada şirketin de 400 milyon dolarlık payı bulunuyordu. Keza Andreessen Horowitz'te bir kripto yatırımcısı olan Sriram Krishnan da Twitter Genel Merkezi'nde Musk ile dirsek teması halinde. 

Bu yatırımla birlikte Post News'ün gelecek dönemde neler yapacağını ve nasıl bir konuma ulaşacağını ise bekleyip göreceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/29/twitter-alternatifi-post-news-a16zden-yatirim-aldi