Financial Times'ın haberine göre Twitter, Belçika'nın Brüksel kentindeki ofisini kapattı. Ansızın pozitif kaynağa atıfta bulunan yayınlama, sosyal ağ platformunun Avrupa dijital politika şefleri Julia Mozer ve Dario La Nasa'nın geçen hafta şirketten ayrıldığını bildirdi. Mozer ve La Nasa, Twitter'ın AB'nin geçen hafta yürürlüğe giren dezenformasyon yasasına ve Dijital Hizmetler Yasası'na intibak çabalarına öncülük etmişti.

Konumu nedeniyle Avrupa Birliği siyasetçileriyle ilişkilerde kilit rol oynayan Brüksel ofisindeki öteki dört idareci toplu işten çıkarmalar kapsamında işten ayrılmış olduğu için büro hemen en ince ayrıntısına kadar kapalı. Brüksel ofisi, AB'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu'nun yakın çevresinde çalışarak Avrupa Birliği dijital politikasına odaklanmıştı. Söz konusu ofis, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) için yeni ve kayda değer bir gözetim rolü üstlenecekti.

Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda şirketin çalışanlarına ültimatom vermiş ve bundan sonradan yoğun şekilde çalışılacağını; bu tempoya uymayanların şirketten ayrılmaları gerektiğini söylemişti. Mozer ve La Nasa'nın bu kapsamda işten ayrıldıkları bildirildi. 

Brüksel ofisinin de kapanması, Elon Musk'ın şirketi yönetim biçimine yönelik endişeleri de artırdı. AB'nin Dezenformasyonla Uğraş biriminin sorumlusu Vera Jourova, Twitter'ın bu kadar fazla çalışanı kovmasından son derece evhamlı olduğunu; dezenformasyonla çaba ve nefret söyleminin engellenmesi konusunda şu esas değin iyi bir meslek birliği belirten Twitter'ın bundan sonra da taahhütlerine efektif biçimde uymasını beklediğini sözlerine ekledi.

Twitter, Elon Musk'ın göreve gelmesinden bu yanlamasına yığınlar halinde işten çıkarmalar yapmaya devam ediyor. Bu koşul nereye değin gidecek ve sonunda neler olacak, merakla bekliyoruz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/25/twitter-avrupa-birliginin-sosyal-medya-politikalarina-uyum-icin-gorevli-olan-bruksel-ofisini-kapatti