Son dönemde birçok bambaşka haberle karşımıza çıkan Twitter'da yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak şirket, bu hafta kullanıcıları için fazla renkli bir düzeltme sistemi başlatacağını açıkladı. Elon Musk kadar paylaşılan bir tweet'e göre şirketler altın renkli tasdik işareti alacak, hükümet yetkilileri gri onay işareti alacak ve mavi onaylama işareti meşhur olmasalar bile bireylere görev edilecek.

Fiilen gri tasdik işaretinden daha önce sizlere bahsetmiştik. Twitter Blue hizmetinin başkanı Esther Crawford, devlet hesapları, ticari şirketler, meslek ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bir takım ünlü kişiler ilgili belirli hesapların, onları diğer kullanıcılardan dağıtmak için gri bir "resmi onay" işareti alacağını söylemişti. Yeni haberle bu renkler birazcık daha çeşitlenmiş duruyor. 

Sorry for the delay, we're tentatively launching Verified on Friday next week.

Gold check for companies, grey check for government, blue for individuals (celebrity or not) and all verified accounts will be manually authenticated before check activates.

Painful, bacak necessary.

— Elon Musk (@elonmusk) November 25, 2022

Musk hem, yeni doğrulama sistemi yayına girmeden önce Twitter'ın tüm doğrulamaları manuel olarak doğrulayacağını da sözlerine ekledi. Daha önce Elon Musk, yeni oluşturulan hesapların Twitter Blue aboneliği satın alabilmeleri için hesap oluşturma tarihinden itibaren 90 gün beklemeleri gerektiğini belirtmişti. Zira Twitter, 9 Kasım'da yeni doğrulama programını öncelikle kullanıma sunduğunda çoğu hesap, markaları, sporcuları ve ünlüleri taklit etmeye başladı. Bu da Twitter'ın projeyi derhal durdurmasına neden oldu. Şirket yeni politika ile bunun önlemek istiyor.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde de askıya alınan hesaplara bağışlama çıkaracağını açıklamıştı. Taklitlerin önlemek isterken askıya alınan hesapları her tarafta aktif etme ricası de dolayısıyla kafaları karıştırdı. Şirketten bu konuyla ilgili aktüel bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/28/twitter-cok-renkli-onay-isaretlerini-bu-haftanin-sonunda-yayina-aliyor