Twitter'ın Communities adlı özelliğini ilk olarak geçtiğimiz şubat ayında sizlere aktarmıştık. Facebook gruplarını hatırlatan Communities kullanıcıların alaka alanlarına yönelik gruplara katılmasını sağlıyor. Bu noktada Facebook gruplarının Facebook'un haber kaynağı etkileşim problemleri yaşadığında bile faal yapısı ile hem şirketin etkileşim oranlarına katkıda bulunmuş keza de pazarlama ekiplerinin favorisi olduğunu hatırlatalım.

Açıklanmış alaka alanlarını paylaşan kişilerin başkalarıyla bir arada tweet atmak için Facebook grupları ve Reddit'e rakip olarak hayata geçirildiğini söyleyebileceğimiz Communities, insanları belirtilmiş hashtag'ler aşağıda buluşturacak. Buna kadar halk bir topluluğa katıldığında, sadece takipçilerine yok, doğrudan öteki üyelere tweet atabilecekler. Sadece bir topluluğun üyeleri, öteki üyeler tarafından gönderilen tweet'leri beğenebilecek veya yanıtlayabilecek. Yani kısaca paylaşılan içerikler gruplara özel olacak. 

let's talk about how Communities will work (for now!)

behold, a thread Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/09/twitterdan-facebook-gruplariyla-rekabet-eden-ozellik-twitter-communities