24 Haziran 2021'de NFT varlığı CryptoSnoos'u duyuran Reddit'in, Ağustos 2021'de Fidelity tarafından yönetilen F Serisi yatırım turunda 410 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Sınırlı sayıda üretilen CryptoSnoos OpenSea'de açık artırma ile satışa sunulmuştu.

Kullanıcılar ilk etapta CryptoSnoos NFT'lerini profil resmen sadece Reddit'in masaüstü sürümünde kullanabiliyordu. Bilmeyenler için CryptoSnoos'un Reddit logosunda bulunan uzaylı maskotunu temsil ettiğini belirtelim. 

Şirket, NFT profil devlete ait özelliğini tüm NFT'ler için genişletme kararı aldı. Şu lahza için detayları demin belirli olmayan özellik, platformda deneme edilmeye başlandı. Nitelik, başlangıçta Nima Owji göre fark edildi. Owji, Reddit'in masaüstü sürümünde yer alan bir banner vesilesi ile özelliği fark ettiğini dile getiriyor. 

#Reddit is working on #NFT profile pics birli well! pic.twitter.com/l2cqfSuIbK

— Nima Owji (@nima_owji) January 21, 2022

Eğer özelliğin deneme sürümü size de açıldıysa, Reddit'in topluluklar sayfası üstünde banner ile karşılaşmanız mümkün. Görselde CryptoSnoos dışarıda NFT'lerin de yer alması uyarı çekiyor. Banner'da "NFT'in artık senin avatarın" çağrısı yer alıyor. Bu çağrının hemen aşağıda ise kullanıcıları özelliği kullanmaya ziyafet eden bir buton bulunuyor. 

Bu banner'ı inceledikten sonradan Reddit'in kodunu inceleyen Owji, OpenSea'de yer alan bir deneme koleksiyonu ile karşılaştığını dile getiriyor. Test koleksiyonunda bulunan NFT'ler ise CryptoSnoos'un varyasyonları olarak konumlanıyor. Ekibin deneme sürecini şu lahza için gerçek NFT'ler ile yürütmek istememiş olması muhtemel. 

Ethereum'un test ağı Rinkeby'de yer alan NFT'ler, Reddit'in gelecekte hayata geçireceği özelliğin sadece bir önizlemesi. Zira Rinkeby, genelde kullanıcıların blockchain projelerini Ethereum'da yayınlamadan önce test edebilmelerini sağlıyor. 

Reddit, NFT Avatarlar konusunda şu an için sessizliğini korusa da, platformun, puanlamalar, çıkardığı token, bahşişler ve heybetli topluluklar ile web3 deneyimine en yakın sosyal ağlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Uzun yıllardır varlığını başarılı bir şekilde koruyan en eski sosyal medya, denkleme NFT'yi yerleştirerek geleceğini garanti altına alıyor. 

Kısacası Twitter'ın NFT profil devlete ait özelliği, Facebook ve Instagram'ı harekete geçirirken, Reddit de bu yenilikten nasibini aldı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/27/reddit-nft-profil-resmi