Geçtiğimiz haftalarda tweet görüntüleme sayılarının, doğrudan gönderilerin üzerinde yer alacağını sizlere aktarmıştık. Twitter bundan böyle gönderilerde, kaç kişinin laf konusu gönderiyi yer işaretlerine eklediğini de göstermeye başlayacak.

Şu lahza için yer işaretleri sayısı sadece iOS kullanıcıları tarafından görüntülenebiliyor. Oysa ilerleyen dönemde daha artı kullanıcı, bu özelliğe erişebilecek. Söz konusu özelliğin web ve Android platformu için iyice ne vakit kullanıma sunulacağı ise paylaşılmadı.

We love Bookmarks for saving Tweets to revisit later. Starting today on iOS, you'll now see the total number of times a Tweet has been bookmarked on Tweet details.

— Twitter Support (@TwitterSupport) March 16, 2023

Alıntı, retweet ve beğenilerden öbür olarak kimlerin tweeti yer işaretlerine eklediğini görmeniz muhtemel yok. Şirket, hangi hesapların tweetleri yer işaretlerine eklediğini hiçbir süre göstermeyeceğini dile getirdi. giderken Twitter'ın sahibi Elon Musk, şimdiye kadar yer işaretleri özelliği hakkında böylece çok kez tweet attı. Hatta Musk, yer işaretlerini  "gürültüsüz alkış" olarak tanımladı.

Etkileşimin yanı sıra görüntülenme ve yer işareti sayılarının gönderiler üzerinde açıkça görülebilmesi, keza platformun ayrıca de hesabın erişim alanıyla ilgili saydamlık sağlıyor.

yine de Twitter'ın bu ufak değişikliklerin ötesinde platformun temel işleyişle ilgili problemleri çözmesi daha önemli. Zira geçtiğimiz günlerde 1 ay içinde ikinci defa çöken Twitter, bu çöküşlerden kısa bir süre sonra anasayfasının çalışmaması ile gündeme geldi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/17/twitter-yer-isaretleri-sayisi/