Popülerliği yavaşça kaybolmaya başlasa da birkaç ay öncesinin dillerden düşmeyen uygulaması Clubhouse olmuştu. Bunun üzerinde teknoloji devleri birer birer ses odaklı mesajlaşma uygulamalarını duyurmaya ve yayına almaya başladı. Facebook, LinkedIn, Discord'un Clubhouse yarı uygulamalar geliştirdiğini son günlerde sizlerle paylaşmıştık. Twitter ise bu konuda en erken davranan isimlerden biri oldu ve Spaces özelliğini bazı iOS kullanıcıları için bir vakit önce devreye almaya başladı.

Twitter'ın şu anda de şaşılacak bir biçimde Spaces özelliğinin masaüstü web tarayıcıları için de faal etmeye başlayacağı ortaya çıktı. Bu da özelliği, tüm Twitter kullanıcılarının her an erişebileceği bir özellik haline getiriyor.

Spaces'in tarayıcılar için aktif edilecek olması, analist Jane Manchun Wong'un Twitter'ın masaüstü sürümünde temelde mobil sürümle benzer görünen Spaces arayüzünü bulmasından kısa bir zaman daha sonra ortaya çıktı.

Twitter is working on @TwitterSpaces preview cards for the web app pic.twitter.com/wDaYfEGbCO

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) April 1, 2021

Doğrusu, Twitter Spaces ekibinde çalışan bir geliştirici de altında görebileceğiniz üzere web üstünde çalışan özelliği birkaç gün önce ortaya çıkarmıştı.

trying out this new work in public thing, here are some examples for the entry point to spaces on web @TwitterSpaces pic.twitter.com/g0GViDex1D

— noah (@magusnn) March 26, 2021

Twitter'ın Spaces özelliği hemen Android kullanıcıları için aktif değil, zaten özelliğin resmi lansmanı da demin gerçekleşmedi. Şirket Spaces'i derhal yavaşça kullanıma sunuyor ve geri dönüşlere bakıyor. Ama Twitter'ın Spaces'i masaüstü için de etkin edecek olması, sadece uygulamayla sınırlı kalan rakiplerine ayrım atmasına yardımcı olabilir. Zira masa başında çalışan birçok birey, Twitter'ı gün içinde uygulamalardan yok, bilgisayarlarından ziyaret ediyor. Bu da teknoloji devine hiç kuşkusuz büyük bir menfaat sağlayacaktır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/02/twitter-in-clubhouse-benzeri-spaces-ozelligi-tarayicilar-icin-de-aktif-ediliyor