Son zamanlarda akışta yaptığı değişikliklerle gündeme gelen Twitter, kripto para ödemeleri için düğmeye bastı. Financial Times'ta yayınlanan habere tarafından, Twitter, platformda Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ödeme yapılabilmesi için bir ödeme sistemi üstünde çalışmaya başladı.

Paylaşılan bilgilere göre Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, söz konusu ödeme sisteminin öncelikli olarak itibari para sistemlerini desteklemesini istiyor. Bu adımın arkasında ödeme sisteminin kript para birimlerini desteklemesi planlanıyor. 

Hatırlarsanız 2022'nin Kasım ayında Elon Musk, Twitter üzerinden bankacılık hizmetleri sunmak istediğini dile getirmişti. Bu açıklamayla beraber o dönemde, ödemelerde dönüştürücü bir fırsat olduğunu söyleyen Elon Musk, doğrudan mesaj göndermekle ödeme yollamak aralarında çok büyük bir fark olmadığını açıklama ettmişti. 

Paylaşılan bilgilere tarafından, Twitter benzer dönemde  bir ödeme işlemcisi olabilmek için ABD Hazinesine kaydoldu. Konuya yakın kaynaklar, şirketin zorunlu ruhsatı alabilmesi için yeni yasal süreçlerin de gündemde olduğunu belirtiyor. Kaynakların aktardıklarına göre, ödeme katmanı ile Elon Musk kullanıcıların içerik üreticileri aracısız destekleyebilmesini ve birbirlerine ödeme yapabilmesini teşvik etmek istiyor. 

Haberin yayılmasının ardından DogeCoin'in son 24 saat içinde en yüksek seviyesine ulaştığını belirtelim. 

 
Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/31/twitter-kripto-para-odeme-entegrasyonu-icin-dugmeye-basti