Twitter, Twitter Blue aboneleri için yeni bir doğrulama sürecini deneme ediyor. Bu düzeltme süreci dahilinde kullanıcıların nüfus kağıtlarını veya başka bir deyişle kimliklerini Twitter'a ibraz etmeleri söz konusu. Kullanıcılar, kimliklerinin ön ve arka yüzünün platforma yüklenmesinin yanı sıra selfie'lerini de çekerek doğrulama sürecini tamamlayabilecek. 

Geçtiğimiz hafta ürün araştırma şirketi Watchful.ai tarafından farkedilen bu yeni düzeltme süreci, şu lahza için yalnızca ABD'de deneme ediliyor. Watchful.ai, özelliğin Twitter'ın Android sürümünde bulduğunu açıklama etti. Şimdilik özelliğin, Twitter kullanıcı tabanının ne kadarlık bir kısmına açıldığı belirsizliğini koruyor. 

Hatrılarsanız, Twitter Blue ilk olarak yayına alındığında, sadece bu abonelik sistemini kulananlara mavi tik işareti sunulmaya başlandı.Bu da çoğu sahte kullanıcının öteki hesapları taklit etmeye başlamasıyla sonuçlandı.Twitter'da ortalığın karışmasıyla  Twitter Blue aboneliği apar topar durdurulmuştu.

Yaşanan bu olayların ardından Twitter Kuralları'na aykırı olanlarla ve başkalarının kimliğine bürünmeyle uğraş etmek için bir hesaba mavi bir onay işareti uygulamadan önce bir tahlil adımı eklendi. Yani belirtilmiş kriterleri karşılamayanlar mavi tasdik işareti alamayacaklar. Görünen o ki; bu kriterlere kimlik ile düzeltme da eklenmiş durumda. 

Bu noktada bu hafta ABD'li kullanıcılara açılan Meta'nın Twitter Blue sözde yeni abonelik servisi Meta Verified'ın nüfus kağıdınızla kimlik doğrulaması yapabilmenizi ve doğrulanmış mavi hesap rozeti alabilmenizi sağladığını hatırlatalım. Twitter'ın bu yeni düzeltme adımıyla Meta'nın izinden gittiğini anlatmak mümkün. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/21/twitter-nufus-kagidi-destekli-kimlik-dogrulamasi/