Twitter, 2021 yılının Türkiye'de en çok konuşulan isimlerini, hashtag'lerini ve Tweetlerini açıkladı. Açıklanan verilere tarafından; Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'da en çok konuşulan ve Tweetlerde en fazla bahsedilen isim oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ise Sağlık Durumu Bakanı Dr. Fahrettin Koca izledi. Geçen yıla kıyasla pandemi gündemimizden biraz olsun düşse de Koca'nın tweetlerinin tıpkı geçene olduğu büyük alaka gördüğünü söyleyebiliriz. 

Sağlık Bakanı, koronavirüsle mücadelede yeni bir aşama olacak olan Turkovac aşısındaki son durumu şu tweet ile duyuruyordu: 

Milletimiz namına sevindirici data: Yerli Covid-19 aşımız Turkovac için acil tatbik onayına müracaat edilmiştir. Yıl sonuna kadar yaygın kullanıma geçmeyi hedefliyoruz. Aziz milletimize şanslı olsun. pic.twitter.com/WeOs62Fuci

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) November 25, 2021

Keza Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da özellikle pandemi döneminde okulların kapatılıp her tarafta açılmasının etkisiyle bu sene da en çok konuşulan isimler arasında yer aldı. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en fazla konuşulan isimler arasında yedinci sırada yer aldığını belirtelim. 

Futboldan iki isim ilk 20'de

Twitter'da en çok konuşulan isimler sıralamasında birincil 20'de futbol dünyasından iki ismin yer alması dikkat çekti. Fenerbahçeli Mesut Özil listede 14. sırada, Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim ise 17. sırada yer aldı. En çok etkileşim bölge hesaplar aralarında birincil 5'te futbol takımlarından sadece Fenerbahçe'nin @Fenerbahçe hesabının yer alması uyarı çekiyor. 

Her zamanki heyecanla, #İlkGünküGibi Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/09/twitter-turkiye-2021-ozeti-yil-boyunca-populer-olan-hastagler