Twitter'ın "Tweet'i geri alma" gibi imkanlar sunan abonelik servisi Twitter Blue'nun yayınlandığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Twitter içinde yer alan Tweet dizilerini makale formatında okumanızı sağlayan bir dilekçe olarak karşımıza meydana çıkan Threader, Twitter göre satın alındığını duyurdu. 

Twitter ve Threader firmaları arasında yapılan satın alma anlaşmasının parasal detayları ile ilgili ise herhangi bir veri paylaşılmadı. Ayrıca bir mobil dilekçe üzerinden ayrıca de Twitter botu üzerinden hizmet veren Threader, sevdiğiniz ya da paylaşmak istediğiniz Tweet dizilerini haber formatında sunarak okunmasını ve paylaşılmasını daha basit bir ışık halkası getiriyor.

Threader'ı göstermek için tek yapmanız gereken ise dilediğiniz Tweet dizisinin altına Threader'ı etiketleyerek "compile" yazarak Tweet atmak. 2017 yılında Fransa'da kurulan Threader, atılan Tweet ardından belirlenen Tweet dizisini okunması kolay ve haber formatında bir yazıya dönüştürerek kullanıcısına sunuyor.

Geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan Twitter Blue içinde de okuyucu modu olarak adlandırılan aynı bir özellik bulunuyor. Gerçekleşen satın alma ile Twitter ekibine katılan Threader'ın okuyucu modu üstünde çalışması sürpriz olmayacaktır.

Ücretli bir servis olan Threader'ın aboneliklerini sonlandırmaya başladığını ve yakın zamanda servisin adamakıllı kapanacağını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/16/twitter-tweet-dizilerini-okumayi-kolaylastiran-threader-i-satin-aldi