Son dönemin en gündemdeki şirketlerinden biri hiç kuşkusuz Twitter ve bunun en manâlı nedenlerinden biri Elon Musk'ın Twitter'ı satın alacağını söylemesi, oysa bunun bir şekilde gerçekleşememiş olması. Ama Twitter'la ilgili tek icat bu da yok. Şirket, şu anda de Twitter Media markasını Twitter Create olarak baştan adlandırdığını açıkladı. Şirketin bunu yapmasının en önemli nedeni ise içerik oluşturuculara odaklanmayı istemesi.

Twitter, Twitter Create web sitesinin içerik oluşturucuların kaynaklara, ürün bilgilerine ve Twitter'dan en iyi şekilde yararlanmaya karşın ipuçlarına erişmeleri için yeni bir merkez olduğunu söylüyor. Bu yeni marka değişikliği ile şirket, içerik oluşturucuların Twitter'ın içerik oluşturucu ürünlerini nasıl kullanabileceklerini ve diğer içerik oluşturucularla nasıl temas kurabileceklerini anlamalarını kolaylaştırmak istediğini söylüyor.

Notice anything different around here? Twitter Media is now Twitter Create. Same great content, with a brand new look. pic.twitter.com/elwXkijn3s

— Twitter Create (@TwitterCreate) May 24, 2022

Bu değişiklikle birlikte içerik oluşturucular, spor, oyun, haber, podcast yayıncıları, yazarlar ve daha fazlası dahil elde etmek üzere sektöre kadar web sitesindeki kaynaklara erişebilecek. Twitter, kaynakları kategorilere ayırıyor ve bu vesile ile içerik oluşturucuların kendilerine uygun içeriği kolayca bulabileceklerini bahis ediyor.

Twitter Create, aynı zamanda içerik oluşturucular için Twitter'da para kazanma, amaç kitleleriyle etkileşim kurma veya markalarını daha da geliştirme gibi konularda kişilere rehberlik sunuyor. Mesela; podcast'ler kısmına dokunduğunuzda, hangi Twitter ürünlerini kullanabileceğinize ilişkin notlar da dahil edinmek üzere programınızı nasıl tanıtacağınıza ilişkin özel bir ipuçları sayfasına yönlendiriliyorsunuz. 

Twitter, kısa bir zaman önce de içerik oluşturucuların Twitter'da nasıl para kazandıklarını, Super Follows ve Ticketed Spaces gibi para kazanma özelliklerinden ne değin kazandıklarını tahlil etmelerine yardım etmek için tasarladığı "Creator Dashboard" adlı aracını tanıtmıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/25/twitter-twitter-media-yi-twitter-create-olarak-yeniden-adlandirdi