Apple'ın pazarlamadan sorumluluk sahibi kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak'ın Apple'ın Avrupa Birliği'nin aldığı karar uyacağını ve iPhone modellerinde Lightning yerine Type-C kullanacaklarını doğruladığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık

Kısacası Apple, önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 15 ailesi ile birlikte Lightning kullanmayı bırakarak Type-C'ye geçiş yapacak. Lightning'e göre çok daha gelişmiş bir bağlantı teknolojisi olan Type-C, keza manzara aktarımı keza de sürat anlamında kayda değer avantajlar sunuyor.

Apple ile ilgili yaptığı içten tahminler ile tanınan ünlü tahlilci Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı yeni bilgilere tarafından ise Type-C'nin hız avantajı yalnızca iPhone 15 Pro modelleri için sunulacak. Kuo'ya göre iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri, USB 2.0 hızında çalışan bir Type-C bağlantısına sahip olacak.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri ile ilgili açıklamalarda da yer alan Kuo, Pro modellerinin en azından USB 3.2 veya Thunderbolt 3 desteğine sahip olacağını aktardı. Apple ürünleri özelinde aynı bir ayrımı iPad modellerinde gördüğümüzü de paylaşalım.

Andırmak icabında geçtiğimiz haftalarda 6. tür iPad Pro ve 10. cins iPad modelleri tanıtılmıştı. Her iki modelde Type-C bağlantı seçeneği sunulsa da, daha seri bir tecrübe sunan Thunderbolt / USB 4 teknolojisi yalnızca 6. nesil iPad Pro modellerinde karşımıza çıktı. 

10. tür iPad modelinde Type-C desteği olsa da, veri transferi hızı anlamında Lightning'den çok farklı bir deneyim sunmuyor. Kuo'ya tarafından aynı bir ayrımı iPhone 15 ailesi içinde de göreceğiz. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/17/type-c-nin-veri-transferi-hizi-avantajina-sadece-iphone-15-pro-modelleri-sahip-olacak