Üretimsel suni zeka teknolojilerinin oyun geliştirme süreçlerini nasıl şekillendireceği ile ilgili detaylı bir içeriğimizi geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Üretimsel suni akıl teknolojilerinin, oyun geliştirme süreçlerini tamamen değiştirmesi bekleniyor.

Oyun geliştirme süreçlerine odaklanan suni akıl çözümleri ile ilgili örnekler de karşımıza çıkmaya başladı. Oyun dünyasının en büyük markaları arasında bulunan Ubisoft, geliştirdiği Ghostwriter isimli çözüm ile birlikte oyun geliştirme süreçlerine yapay akıl teknolojilerini dahil ediyor.

Oyunlarda bulunan NPC yani oyuncu olmayan karakterler oyunların geliştirdiği birincil yıllardan bu yana yapay akıl teknolojileri göre denetleme ediliyor. Ubisoft tarafından geliştirilen Ghostwriter ise NPC'lerin söyleyeceklerini suni zeka ile birlikte belirleyecek.

Bilhassa açık dünya oyunlarında pek fazla NPC (Non Player Character) yer alıyor. Ubisoft'un da Assassin's Creed ve Far Cry gibi manâlı açık dünya temelli olarak oyun serileri ile tanındığını da ekleyelim. Ghostwriter ile NPC'lerin konuşmaları yapay zeka ile otomatik olarak oyunlara eklenecek. Böylelikle daha önce uzun uzun diyalog yazmak zorunda kalan oyun geliştiricilerinin işleri kolaylaşmış olacak.

Ubisoft'un paylaştığı bilgilere kadar Ghostwriter, oyun yazarlarının yerini almayacak fakat onlara yardımcı olacak. Ghostwriter platformunun Ubisoft tarafından geliştirilen oyunlarda kullanılması bekleniyor.

Üretimsel yapay zeka teknolojilerinin oyun geliştirme süreçlerini nasıl şekillendireceği ile ilgili detaylara ise buradan ulaşabilirsiniz. Üretimsel yapay zeka devrimi hızlanarak devam edecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/23/ubisoft-tan-uretimsel-yapay-zeka-cozumu-ghostwriter/