E serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım alan Volocopter'ın değerlemesinin 1,7 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Düşey iniş ve kalkış yapabilen elektrikli hava taşıtları üretme hedefi ile kurulan Almanya merkezli Volocopter, birincil mürettebatlı test uçuşunu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Volocopter tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, deneme uçuşunu İtalya'nın Roma şehrinde yer alan Fiumicino havalimanında gerçekleştirdi. Volocopter kadar gerçekleştirilen test uçuşu sürecinin iki güne yayıldığını da ekleyelim.

Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre laf konusu deneme uçuşunun gerçekleştirilmesinin temel amacı ise havaalanı ile Roma şehri aralarında sunulacak olan uçan taksi servisinin nasıl olacağını uygulamak. Test uçuşunun yaklaşık 5 dakika sürdüğünü ve uçan taksisinin 40 metre yüksekliğe çıktığını da ekleyelim.

2011 yılında Alexander Zosel ve Stephan Wolf tarafından Almanya'da kurulan Volocopter, servisin ne zaman kullanılabileceği ile ilgili kayda değer açıklamalarda da bulundu. Volocopter göre aktarılan bilgilere tarafından uçan taksi hizmetinin 2024 yılında Roma'da etkin olarak kullanıma sunulması bekleniyor.

Volocopter'in uçan taksisi Roma şehir merkezi ile Fiumicino havalimanı aralarında ödev yapacak. İlerleyen dönemlerde daha pozitif deneme uçuşunun da gerçekleştirilmesi bekleniyor. Son birkaç sene içinde otonom uçan taksi konusunda çalışan o kadar çok firmanın karşımıza çıktığını da hatırlatalım.

Uçan taksilerin gelecekte günlük hayatımızın bir parçası haline gelmesi sürpriz olmayacak gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/07/ucan-taksi-volocopter-ilk-murettebatli-test-ucusunu-gerceklestirdi