Ücretsiz ön muhasebe programı olarak karşımıza çıkan Akaunting'den ilk olarak 2018 yılının Nisan ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Akaunting, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Faturalamadan gider takibine ve ön muhasebeye kadar pek özelliğe sahip olan Akaunting, ön muhasebe alanında KOBİ'lere global çapta açık kaynak çözümler sunma hedefi ile yola çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Akaunting, Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım tarafından yatırımcı olarak desteklenen KT Portföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun lider olduğu yatırım turunda 500 bin dolarlık devam yatırımı aldı.

Söz konusu yatırımın 5 milyon dolar değerleme üzerinden yapıldığını da ekleyelim. Akaunting tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım kullanıcıların hizmetine sunulan uygulama havuzunun genişletilmesi ve yeni pazarlara açılmak için kullanılacak.

KT Portföy olarak kurucusu ve yöneticisi oldukları fonlardan biri olan Teknogirişim GSYF ile erken aşama teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir yenilikçi girişimlere yatırım yaptıklarını dile getiren KT Portföy Genel Müdürü Hamit Kütük, Lonca Girişimcilik Merkezi'nin ikinci dönem mezunu olan ve 2019'da yatırım yaptıkları Akaunting'in bir yıl içinde yakaladığı dünya çapındaki başarısını ve büyümesini yakından takip ettiklerini de dile getirdi.

Yeni aldığı 500 bin dolarlık devam yatırımıyla Akaunting'in globaldeki büyüme hızını ve pazar payını artıracağına inandıklarını da paylaşan Kütük, yatırım turuna katılan kurumsal ve bireysel eş yatırımcılarına teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: webrazzi.com