Kurucuları arasında Eren Bali'nin de yer aldığı global online eğitim platformu Udemy'nin, Şubat ayında uzun yıllardır partneri olan Japonyalı yayıncı Benesse Holdings'ten 50 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Şirket, F serisi yatırım turunda ise 100 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım turu ile birlikte Udemy'nin değerlemesi 3.32 Milyar dolara ulaştı. 

Bu arada Udemy'nin yatırım hakkında herhangi bir duyuru paylaşmadığını belirtelim. Şirketin, Delaware'deki fonlama için evrak doldurduğunu ilk olarak Justin Byers ve Prime Unicorn Index ekibi keşfetti. Dolayısıyla turun tamamen kapanmamış olması mümkün. 

Udemy yetkilileri yatırım ile ilgili kendilerine ulaşıldığında, şirket politikası gereği spekülasyonlara cevap vermediklerini açıkladı. 

Udemy'nin öne çıkan özellikleri ve büyüme rakamları

Udemy'nin, 2019'da, tamamen yerelleştirilmiş bir ürün deneyimi sunan ve Japonca, İspanyolca, Portekizce, Almanca dillerinde yerel eğitmenler tarafından öğretilen yeni kurs koleksiyonlarıyla "Udemy for Business" abonelik tabanlı kurumsal öğrenme ürününü global olarak genişlettiğini hatırlatmakta fayda var. 

Buna ek olarak, kurumlara çalışanların katılımı ve kariyer gelişimi gibi belirli sonuçlara ulaşmak için kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri oluşturmalarını sağlayan "Learning Paths" ürünü de geçtiğimiz yıl tanıtıldı.

2019'da Udemy for Business, 5 binden fazla kurumsal çalışan tarafından kullanıldı. Ürünü kullanan şirketler arasında Adidas, Booking.com, Pinterest, Toyota ve Wipro gibi şirketlerin olduğunu da hatırlatalım. Sitedeki rakamlara baktığımızda Udemy'nin kurumsal kullanıcı sayısının 7 bine ulaştığını görüyoruz. 

Pandemiyle gelişen EdTech pazarı

Udemy'nin E serisi yatırım turunda değerlemesini 2 milyar dolara çıkardığını da eklemekte fayda var. Girişimin bundan önceki yatırımı ise 4 yıl önce gerçekleşmişti. Udemy'nin bu yıl 2 yatırım turuna imza atarak yatırım süreçlerini hızlandırması ise şaşırtıcı değil.

Zira Covid-19 döneminde EdTech girişimlerinin rağbet görmesi, pazarın öne çıkan girişimlerinin yatırımcılar açısından değer kazanmasını sağladı. Platformunda 65 dilde 130 binden fazla video eğtime yer veren Udemy, pazarın dikkat çeken isimlerinden biri.

Ağustos ayında yayınladığımız bir haber ile küresel Edtech yatırımlarının 2020 yılında 270 anlaşma ile 4.1 milyar dolara ulaştığını sizlere aktarmıştık. ABD'deki EdTech yatırımları ise 2020'nin aynı döneminde 85 anlaşma ile 706 milyon dolara ulaştı. 

EdTech yatırımları

2020 yılının EdTech yatırımları açısından hızlı geçtiğini söylemek mümkün. Temmuz ayında Coursera, F serisi yatırım turunda 130 milyon dolar alırken, Masterclass E serisi yatırım turunda 100 milyon dolar topladı. Diğer iki isme kıyasla daha az tanınırlığa sahip olan CampusLogic ise Temmuz ayında120 milyon dolar yatırım aldı. 

Bunlara ek olarak çevrimiçi eğitim platformu Toppr'ın, 46 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz aylarda başka bir online eğitim platformu olan Skillshare ise 66 milyon dolar yatırım aldı

Ekim ayında oyun tabanlı öğrenme platformu Kahoot, Softbank'ten 216 milyon dolar yatırım alırken, Udacity 75 milyon dolar yatırım alarak kar etmeye başladı. Eylül ayında 45 milyon dolar yatırım alan Outschool da kara geçen bir diğer EdTech girişimi oldu.

50 milyon dolar yatırım alan Homer, 150 milyon dolar yatırım alan Unacademy ve Silver Lake'den 500 milyon dolar alan Byju's öne çıkan EdTech girişimleri arasında yer alıyor. 

Kaynak: webrazzi.com