Mevcut koronavirüs aşıları, Ankara‘da bulunan bir aşı depolama merkezinde muhafaza ediliyor. Biontech aşılarının yanı sıra Çin aşısı Sinovac da burada tutuluyor. Bütün aşılar belirlenen sıcaklıkta 7 gün 24 saat izleniyor.

Biontech aşıları -80 derece sıcaklığındaki depolarda saklanıyor. öte yandan aşının sıcaklığında yaşanabilecek herhangi bir başkalaşım, aşının ömrünü aracısız olarak etkiliyor. böylece yeni aşı üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklayan Uğur Şahin, projelerinin gerçekleşmesi durumunda aşının buzdolabı koşullarında 6 ay değin dayanabileceğini ifade etti.

Uğur Şahin

BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin yaptığı açıklamada,

”İlk (aşı) formülümüz -80 derecede saklanmak ve taşınmak zorundaydı. Bu süreçte hemen şimdi tasdik almamış yeni bir formül üstünde çalışmaya başladık. Bu yeni versiyon aşı 2 ila 8 derece arasında saklanabilecek. Bu aşının dağıtımcılara ulaşacak paketlerini hazırlamaya başladık. Büyük ihtimalle bu derecelerde saklandığında 6 aylık bir raf ömrüne de ulaşacağız.”

“Bizim ekiplerimiz aşının üretimini artırarak şahane bir iş yaptı ve şu lahza 3 milyar doza dürüst ulaşıyoruz. Çok artı teknik sorun yaşamadığımız ve teslimat takviminde bir bıkkınlık olmadığı için fazla mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ugur-sahinden-kovid-19-asi-mujdesi
Yorumlar