Dijital lojistik girişimi olarak karşımıza çıkan Hubtic, yatırım aldığını duyurdu. Hubtic tarafından aktarılan bilgilere tarafından teşebbüs, 1,3 milyon dolar tohum yatırım aldı. Hubtic'in 1,3 milyon dolarlık tohum yatırım turuna Kloepfel Consulting kurucularının aile ofisi, Bilişim Vadisi GSYF, APY Ventures ve melek yatırımcılar katıldı.

Uluslararası taşımacılık odağında dijital çözümler geliştiren Hubtic, Abdullah Cansu tarafından Almanya'nın Düsseldorf şehrinde kuruldu. 2021 yılında ise işlem merkezini İstanbul'a taşıyarak faaliyetlerine başlayan Hubtic, bugüne dek 50'den fazla ülkede nakliye gerçekleştirdi.

Bugüne değin toplamda 10 binden pozitif nakliye gerçekleştiren Hubtic girişiminin 170'ten artı müşterisi de bulunuyor. Hubtic, 80'den fazla rotada 4 bin araçlık tedarikçi ağı ile kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve intermodal elde etmek üzere çeşitli nakliyecilik türlerinde hizmet veriyor.

Hubtic'in hizmetleri arasında ise anlık fiyatlama, 7/24 konum takibi, bulut tabanlı dokümantasyon hizmeti ve online raporlama gibi müşterilerinin zamandan tasarruf etmelerini sağlayabilecek çeşitli özellikler yer alıyor.

Hubtic, aldığı yatırımlar birlikte Avrupa'daki taşımacılık ağını daha da genişletmeyi hedefliyor. 2022 yılında gelirlerini euro bazında bir önceki seneye kadar 6 kat artırmayı başardıklarını dile getiren Hubtic CEO'su Abdullah Cansu, kendi geliştirdikleri teknolojik altyapılar ile lojistik süreçlerindeki verimsizliği minimize edip Türkiye'de kurdukları operasyon ekibi ile bütün dünyaya hizmet vermeyi hedeflediklerini de paylaştı.

Önümüzdeki kısa dönem içerisinde lojistik sektöründe en büyük pazar payını alacak olan firmaların dijitalleşme trendini en başından yakalayanlar olacağını gösteren APY Ventures Yöneticisi Mustafa Keçeli, bu doğrultuda Almanya ve Türkiye'de lojistik operasyonlarını başarıyla büyüten Hubtic'in yatırım turunda yer aldıkları için oldukça memnun olduklarını paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/23/hubtic-1-3-milyon-dolarlik-tohum-yatirim-aldi/