News Break, 115 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada platformun "2021'in ilk unicornlarından biri" olabileceği söylenirken, şirketin reel piyasa değeri açıklanmadı. Kurucu ve CEO Jeff Zheng, News Break'in reklam gelirini paylaşırken, bunun bu yayıncılara sağladığı değerin vakit içinde artmasını umduğunu kaydetti ve ekledi: "Çünkü içerik üretenlere muhtemel olduğunca daha çok gelir kazandırmak istiyoruz."

2015'te yerel haberlere hedefe kilitlenmek için kurulan şirket, günlük 12 milyon faal kullanıcı sayısına ulaştı. Şimdiye dek 100 milyon dolarlık fon topladı. Zheng, teknoloji, şirketin her yönüyle iç içe geçmiş olduğunu söylüyor. Amacımız lokal yayıncıları ve gazetecileri daha etkili içerik üretme ve çevrimiçi bir izleyici kitlesine daha etkin bir şekilde varmak konusunda sağlamlaştırmak" diye konuşuyor. Şirket, makaleleri bir araya getirmek için suni akıl teknolojisini kullanıyor. Konum profillerini, kullanıcıların en çok ilgilendiği konulara göre eşleştiriyor.

Zheng'e tarafından örgün medya işinin karşısında karşıya olduğu daha geniş idareli zorluklar göz önüne alındığında, lokal odak gitgide artarak daha değerli bir ayla geliyor. Girişimci açıklamasında çok dürüst bir noktaya parmak basıyor. Çünkü yaygın basın organları işlevini yerel ölçekte içe doğru gerçekleştiren lokal basın da bu yönüyle bambaşka bir öneme sahip.

Tam bu noktada dilekçe tahlil firması SensorTower'ın yaptığı araştırmaya göre ABD'de Mart ayındaki indirilme sayıları Şubat ayına oranla yüzde 1000 oranında yükselme belirten uygulamalar arasında olduğunu hatırlatalım. Başvuru ABD'deki App Store'un Haberler kategorisinde de dördüncü esnasında yer alıyor. 

Android için buradan, iOS için ise buradan indirilebiliyor.

Kaynak: webrazzi.com