Bu yıl ayrıca online ayrıca de offline olarak gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Summit 2021'in yavaş yavaş sonlarına yaklaşıyor. Gün her tarafında 4'ü maddesel, 1'i online olmak üzere 5 bambaşka salonda birbirinden değerli konuklarımızla sektöre dair merak edilenleri cevaplandırmaya çalıştık. 

Disrupt salonunda, "Unicorn'a Dışarı Giden Yol" adlı panelde, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Tanrısal, Papara kurucusu ve CEO'su Ahmed Faruk Karslı, Firefly kurucu ortağı ve CEO'su Kaan Günay ve Ace Games kurucusu ve CEO'su Hakan Baş neşelendirici bir sohbet gerçekleştirdi. 

Papara, 10 milyon kullanıcıya ulaştı

Ahmed Faruk Karslı, Papara'nın güncel rakamlarına dair bilgiler paylaştı. Bu bilgilere kadar Papara, iki hafta önce 10 milyon kullanıcıya ulaştı ve günde 12 bin ila 12 bin 500 aralarında yeni kullanıcı kazanıyor. Şirketin pre-paid pazarındaki payı ise lahza itibarıyla yüzde 56. Bu oran, pandemi öncesinde yüzde 15 civarındaydı ve bu da Papara'nın kullanımının ne denli arttığına dair bize ciddi bir ipucu veriyor. Karslı, İstanbulkart'a para koyma konusunda Papara'nın bankalar aralarında üçüncü sırada olduğunu söylüyor ve bu noktada Papara'nın bir banka olmadığını da andırmak lüzum. 

Firefly'ın Türkiye'deki çalışan sayısı 200'e ulaşacak

Kaan Günay da Firefly'a dair kayda değer bilgileri bizlere aktardı. Firefly'ın çabuk büyüdüğünü söyleyen Günay, Firefly'ın taksi, Uber ve Lyft'lerin üzerindeki reklam mecrası olarak etkinlik gösterdiğini söyledi. Yani Firefly doğrusu Google'ın internette yaptığı reklamcılığı açık havaya getirdi.

Şirketin Türkiye'de de mühendislik ve yazılım ofisi bulunuyor; oysa Firefly sadece ABD'de hizmet veriyor. Firefly hemen ürün, mühendislik ve işlem tarafında işe alımlar yapıyor. Şirketin Türkiye'deki çalışan sayısı ise kısa bir zaman daha sonra 200'e ulaşacak.

Ace Games, NFT Gaming üstünde çalışıyor

Hakan Baş ise ilk yatırım turunda 25 milyon dolar değerlendirme ile yatırım alan Ace Games'in birincil oyununun Meksika ve Filipinler'de revize edildiğini açıkladı. Baş, ilerleyen dönemde, Ace Games olarak NFT Gaming üzerine stüdyo kuracaklarının bilgisini de Webrazzi Summit katılımcılarıyla paylaştı. 

Papara'nın en kayda değer hedefi, 5 sene içinde 50 milyon kullanıcıya varmak

Ahmed Faruk Karslı, Papara'nın bugüne kadar hiç yatırım almadığını; hemen pek bir sürecin içinde bulunmadıklarını söyledi. Papara'nın görüştüğü yatırımcılar var, lakin şirketin bu noktada bir acelesi değil. Yatırımcıların sadece para değil, açıklanmış bir vizyon getirdiğini söyleyen Karslı, Papara unicorn olsa bile şirket az önce hiç yatırım almadığı için bunun tescillenmediğini söylüyor. Şirketin şu an için en kayda değer hedefli 5 sene içinde 50 milyon kullanıcıya ulaşmak.

Firefly, Avrupa ve ABD açık havada da etkinlik gösterecek

Kaan Günay ise Firefly'ın Avrupa ve ABD dışındaki pazarlara da açılmayı düşündüğünü; bu noktada Covid-19'un etkisine baktıklarını söylüyor. Şirket önümüzdeki 6 ay için kavgacı bir şekilde diğer pazarlara da açılmayı hedefliyor. Firefly'ın değerlemesi açıklanmasa da şirketin unicorn seviyesine oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada şirketin kendi ekranlarının kendinin ürettiğini de belirtelim.

Arda Kutsal, Hakan Baş'a oyun şirketlerinin unicorn olmasının metriklere alt olduğunu; Ace'in bu alandaki potansiyelini nasıl gördüğünü sorduğunda Hakan Baş, hedefledikleri noktaya gelmelerinin oyunlarının tüm coğrafyalarda oynanmasına yan olduğunun altını çizdi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/20/unicorn-sirket-olmaya-giden-yolu-papara-firefly-ve-ace-games-odaginda-konustuk