Trakya Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araç ‘pehlivan elektrak’ çıktığı Balkan ülkeleri turunda Bulgaristan’ın ardından Makedonya ve Bosna-Hersek’te de tanıtıldı.

Makedonya Kalkandelen’de bulunan Tetova Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bu etkinlikte araçta kullanılan karbon direksiyonun bir örneğini üniversite rektörüne bizzat Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından hediye edildi.

Pehlivan elektrak ekibi araç ile kampüs içerisinde tur attı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti de direksiyona geçerek Pehlivan ile bir deneme turu attı. Ekip daha sonra Makedon basınının sorularını yanıtladı. Tanıtım sonunda rektör, rektör Yardımcıları ve mühendislik fakültesi dekanına bir sunum gerçekleştirilerek ve Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasında ortak çalışmalar yapılmasıyle ilgili karar alındı.

Pehlivan elektrak aracı Saraybosna’da ise Başçarşı’da görücüye çıktı. Saraybosna Türkiye Büyükelçisi Cihad Erginay ile bir araya gelen ekipleri araçla ilgili bazı bilgiler verdi. Görüşmede Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, araçta kullanılan karbon direksiyonun bir örneğini büyükelçi Erginay’a hediye etti. Cihan Erginay araç ile Başçarşı’da bir tur atarak aracı denedi.