4. nesil iPhone SE modelinin yenilenen tasarımı ile 2023 yılında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı içten tahminler ile bilinen meşhur tahlilci Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı yeni bilgilere kadar ise iPhone SE ailesi için yolun sonuna gelmiş olabiliriz.

Geçtiğimiz ay 4. cins iPhone SE modelinin iptal edilebileceği ya da ertelenebileceği ile ilgili açıklamalarda yer alan Ming-Chi Kuo, kısa zaman önce paylaştığı bir blog yazısı ile birlikte Apple'ın iPhone SE ile ilgili üretim ve sevkiyat planlarının iptal edildiğini aktardı.

Kuo'ya kadar uygun fiyatlı iPhone SE ailesinin iptal edilmesindeki en manâlı etkenler ise beklenen satmak başarısına ulaşılamaması ve öteki yerinde fiyatlı modellerin arkasından kalması. iPhone SE ailesinin en ince ayrıntısına kadar iptal edilmesinin pek sürpriz olmadığını da paylaşalım.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Mart ayında iPhone SE modellerinin üretim sayısının düşürüleceği ile ilgili haberler karşımıza çıkmıştı. Apple'ın konu ile ilgili herhangi bir izah etme paylaşmadığını da keza ekleyelim. İlk olarak 2016 yılında tanıtılan iPhone SE, ikinci tür modeli ile ise 2020 yılında karşımıza çıktı.

Son iPhone SE modeli ise geçtiğimiz yılın Mart ayında tanıtıldı. iPhone SE modelleri, keza uygun fiyatlı olması ayrıca de ufak bir ekran boyutuna sahip olması ile birlikte kullanıcılar kadar sevilese de beklenen satmak başarılarını gösteremedi.

4. mali çeyrekte 90,15 milyar dolar gelir elde eden Apple'ın özellikle iPhone 14 Pro ailesi ile birlikte kayda değer bir galibiyet yakaladığını sizlere aktarmıştık. Bu şart Apple'ın uygun fiyatlı modelleri her tarafta gözden geçirmesine neden olmuş olabilir. iPhone SE ailesi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/09/uygun-fiyatli-iphone-se-ailesi-iptal-edilebilir