Uzak sağlık izleme platformu HealthBeats, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı. Şirketin tohum yatırım turu Heritas Capital ve Seeds Capital liderliğinde gerçekleşti. Singapur merkezli şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

Aileen Lai göre kurulan HealthBeats, 2018 yılından beri faaliyete başladı. Şirket, Remote Vitals Monitoring adında bir platforma sahip. Platform, beden sıcaklığı, tansiyon, kan şekeri ve cisim ağırlığı gibi sağlık verilerini hakiki zamanlı olarak kaydediyor. Sıhhat çalışanları kullanıcılara online danışmanlık hizmeti sunuyor. Hem sağlık durumu harcamalarında yüzde 50 tasarruf sağlıyor. 

Uzaktan hasta izleme, dijital sağlık durumu ve sıhhat teknolojisinde hızla gelişen bir alan olma özelliğini taşıyor. Bilhassa kronik hastalıkların uzakta izlenmesi hastanede kalış süresini sözde yarıya azaltarak hastane ve sağlık durumu tesislerini yüzde 75 tasarruf maliyeti sağlıyor.

Singapur merkezli kadın ve erkek sağlığına odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Ordinary Folk, 5 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Yatırım, Monk's Hill Ventures kadar yapıldı. Şirket, yeni gelen yatırımı Hong Kong'a başlatmak için kullanacağı açıklanmıştı.

2020 yılında Sean Low kadar kurulan girişim iki belli başlı platformdan oluşuyor. Noah adlı platform erkeklerin cinsel ve zihinsel sağlığı üstüne yoğunlaşıyor. Keza saç bakımı ve kilo yönetimine muavin oluyor. Zoey ise kadınların cinsel sağlık durumu, doğurganlık, zihinsel sağlığı üzerine odaklanıyor. Şirket, Covid-19 salgının da etkisiyle kurulduğundan bu yanlamasına gelirlerini yüzde 130 artırdı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/28/uzaktan-saglik-izleme-platformu-healthbeats-3-milyon-dolar-tohum-yatirim-aldi