Uzakta sıhhat izleme platformu Sesame Care 27 milyon dolar yatırım aldı. 27 milyon dolarlık yatırım turu GV liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırım turuna Virgin Group, TeleSoft Partners, FMZ Ventures, General Catalyst, Industry Ventures, Giant Ventures ve Alumni Ventures Group katıldı. Yeni gelen yatırımın şirketin meslek süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı.  

ABD merkezli şirket, doktor ve hastaları benzer platformda buluşturan bir pazar yeri olarak konumlanıyor. 2020 yılında kurulan şirket, 40'tan artı kategori içinde kullanıcıların sorununa cevap verecek en yerinde doktoru bulmalarına asistan oluyor. Hekim randevusu oluşturmalarını sağlıyor. 

Bilindiği üzere ABD sağlık hizmetlerinin en fiyatı yüksek olduğu ülkelerden biri... Ülkede bütün vatandaşların esas afiyet giderlerini tedarik eden bir sağlık sigorta sistemi yok. Var olan sigorta poliçeleri çoğu tedaviyi, testi, prosedürü, ilacı kapsamıyor. Bu noktada Sesame, kaliteli ve yerinde fiyatlı afiyet hizmetine ulaşmasına yardım ediyor. Kurulduğu günden bu yandan 150 bin hastaya hizmet verdiği biliniyor.

Özellikle Covid-19 pandemisiyle ABD'de dijital sağlık sigortası işi yapan girişimlerin aldığı yatırımların aldığı yatırımlar günden güne artıyor. Geçen Şubat ayında dijital sağlık durumu hizmeti girişimi PriorAuthNow, 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Insight Partners tarafından yönetildi ve ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 57,2 milyon dolara yükseldi. Yeni gelen yatırımın şirketin meslek süreçlerini ve çalışan sayısını çoğaltmak için kullanılacağı açıklandı.

2014 yılında kurulan PriorAuthNow, dijital ön müsade şirketi olarak tanımlanıyor. Şirket temelde tedavi yapılmadan önce sağlık kuruluşuyla sigorta şirketi arasındaki süreci düzenliyor. Yani ön yetkilendirmeye odaklanıyor. Hastanelerle hasta bakımı konusunda işbirliği yapıyor. Bunu EHR (Elektronik Sağlık Kaydı) üzerinden gerçekleştiriyorlar.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/21/uzaktan-saglik-izleme-platformu-sesame-health-27-milyon-dolar-yatirim-aldi