Pandemi döneminde az daha her şey uzakta yapılmaya başlandı. Incelemeler, alışverişler, toplantılar ve daha çoğu şey... Bu işlem her ne kadar Covid-19 ile başlamış olsa da bundan böyle hayatlarımızda daimi ülkü geliyor. Bu dönemde uzağa evrilen bir başka iş de satmak yerine getirmek oldu diyebiliriz. Zira bundan böyle kimse herhangi bir satmak için yüz yüze ulaşmak istemiyor ve bunu online'a taşımayı tercih ediyor. Momentum da bu noktada kullanıcılara muavin olmayı hedefleyen bir platform. 

Satmak süreci epey sıkıcı bir süreç olabiliyor, çünkü bu esnada yapılması gereken çoğu aşama mevcut. Finanstan onay arzu etmek, MSA incelemeleri ve redline için yasal döngü, çağrılara bulunma için mühendislik kaynakları talep etmek ya da mahsul ve CSM'leri gelen fırsatlardan haberdar etmek bu süreçlerden yalnızca birkaçı. Çünkü yalnızca düşündüğümüzde bile bunların pahalı danışmanlara ve büyük bütçelere ihtiyaç duyulacak projeler olduğunu söylememiz mümkün.

İşte Momentum bu noktada devreye giriyor ve tüm bu aşamaları otomatikleştiriyor. Platform, herhangi bir satmak iş akışının oluşturulmasını ve otomatikleştirilmesini demokratikleştiriyor ve herkes için ulaşılabilir ışık halkası getiriyor. Kodsuz bir platform olduğu, yani kullanımı sırasında herhangi bir kod bilgisi gerektirmediği için de uygulama kolaylığı sunuyor.

Slack, Outreach, Asana, GSuite ve JIRA entegrasyonları

Slack'teki Akıllı Uzlaşma Odaları (Smart Deal Rooms), Momentum'un esas inşa taşı. Momentum, Outreach, Asana, GSuite ve JIRA gibi kurumsal araçlarla entegre bir şekilde çalışıyor ve bu sayede ekiple bir arada olunmasına da imkan sağlıyor. 

Momentum'u göstermek için platformun web sitesi üzerinden bir form doldurmanız tatmin edici oluyor. Bu süreçten sonradan ücretsiz test süreniz başlıyor, ama Momentum'un ücretsiz olmadığını belirtmekte de avantaj var. Ancak ücretler şirketle yapılan anlaşmalar göre belirleniyor. Zira sisteme baktığımda herhangi bir aylık ya da yıllık vergi göremiyorum. Sanıyorum test süresinin sonunca kullanıcılara teklifler yapılıyor. 

5 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz sene pandeminin ortasında kurulan Momentum, Basis Set Ventures liderliğinde epeyce taze bir yatırım da aldı. Şirketin 5 milyon dolar yatırım aldığı tura Inovia Capital, Leadout Capital, South Park Commons ve bir takım melek yatırımcılar katıldı. Şirket aldığı yatırımı ürününü geliştirmek için kullanacağını söylüyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/11/uzaktan-satislar-icin-is-akisini-otomatiklestiren-no-code-platform-momentum