Jeff Bezos ile Elon Musk arasında gerilime niçin olan uzay yarışı tüm hiddetiyle devam ediyor. Son olarak NASA Ay Görevi ihalesine itirazda bulunan Jeff Bezos, hiç beklemediği bir kararla karşısında karşıya kaldı. Elon Musk ise Twitter üzerinden emojilerle bahşedilen kararı kendince kutladı.

Jeff Bezos’tan NASA’ya iki milyar dolarlık öneri

NASA’nın Ay görevi ihalesi için ilk karar çıktı

NASA, bir süre önce Blue Origin, SpaceX ve Dynetics aralarında geçen Ay görevi ihalesinde Elon Musk’ın şirketini Artemis görevi için şeçti. Oysa bu seçim sonrası keza Jeff Bezos hem de Dynetics ihalenin yeterince transparan yürütülmediği konusunda itirazda bulundu.

ABD Hükümeti Hesap Verebilirlik Ofisi (GAO) ise Blue Origin ve Dynetics tarafından yapılan başvuruyu inceledi. Bezos’un ithamlarını kabul etmeyen kurum, konu hakkında kısa bir yorumlama yaptı.

GAO Genel Müdür Yardımcısı Kenneth Patton, yaptıkları incelemede NASA’nın verdiği ihalede şartnamenin şeffaflığını bozacak bir eylemin olmadığına karar verdiklerini açıkladı.

Jeff Bezos ise GAO‘yu anladıklarını ve kurumun ihale ile ilgili bütün sorunları araştırma yetkilerinin olmadığını açıkladı. Bu soruşturma nedeniyle NASA Artemis görevi de bir süre askıya alınmıştı. GAO’nun verdiği bu karar sonrası ise Jeff Bezos’un nasıl bir atak oluşturacağı merak konusu. Jeff Bezos bu karar sonrası düş kırıklığına uğrarken Elon Musk ise kararı emoji ile kutladı.

GAO Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/elon-musk-jeff-bezos-nasa-ay-gorevi-onemli-karar