Pandemi ile birlikte hızlanan dijital dönüşüm, bundan böyle hayatlarımızın sadece bazı bölümlerini yok; hemen hemen her bölümünü etkisi altına almış durumda. İzleme alışkanlıklarından egzersiz yöntemlerine, değişen toplantılardan online'a kayan alışverişlere etkisini her alanda hissettiğimiz bu mutasyon, artık anlaşma dökümanlara zeka tesir ediyor. Bu kapsamda karşımıza çıkan bir teşebbüs mevcut; Legalmatic.

Legalmatic, uzmanlar tarafından hazır şablonlar ile ihtiyacınız olan metni üretebileceğiniz bir dijital asistan. Legalmatic'i evrak tabanlı işleri kolaylaştıran, riski azaltan, zaman kazandıran bir dijital altyapılar olarak tanımlamak da olası. Legalmatic'in hedef kitlesini, kendi belgesini kendisi hazırlamak isteyen, güvenilir kaynak arayan, güncel metin isteyen kişiler oluşturuyor. 

Legalmatic'i göstermek için gereksinim olan evrak arşivden bulunuyor, zorunlu temel sorular cevaplanıyor, sorulara verilen yanıtlara kadar metin otomatik olarak güncelleniyor. Doküman tamamlandığında ödeme adımına geçiliyor ve ödeme ardından metni bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz. sırası gelmişken şablon içerisinde yer alan ipucu açıklamaları ve videoları size yol gösteriyor. Hatta canlı destek sistemi üzerinden uzmanlardan takviye da alabiliyorsunuz. Evrak şablonları konusunda bilirkişi deneyimli hukukçuların danışmanlığı ile hazırlanıyor. Benzer takım belgelerin güncel tutulması için de takviye oluyor.

Google'da yer alan hazırlanmış metinlerden farkı

Legalmatic'teki belgelerin Google'da bulunacak belgelerden bir takım farkları bulunuyor. Ilk Önce kullanacağınız metne güvenmeniz gerekiyor. Legalmatic'te şablonlar deneyimli hukukçular göre hazırlanırken belgeler de mevzuat değişikliğine kadar sürekli güncelleniyor. Cevaplarınıza göre sistem önceden tanımlanan maddelerden yerinde olanı seçiyor. Yani değişmez bir şablona tarafından daha kişisel sistem sunuluyor. Her belgeyi nasıl kullanacağınızı, soruların amaçlarını ve hatta o sözleşmenin genel niteliği hakkında ipucu ve videolar ile kendi belgenizi kendiniz hazırlayabiliyorsunuz. gerçi takıldığınız bir yer olursa canlı yardım ekibi size asistan oluyor.

Legalmatic, Sistem Global Danışmanlık A.Ş.'nin bir ürünü, bu sebeple ardındaki gruba ait geniş bir kadro yer alıyor. Yazılım geliştirme gibi teknik işler de metinlerin hazırlanması işleri de grup bünyesindeki uzmanlar göre yapılıyor. Legalmatic'in başında ise Sertel Şıracı yer alıyor.

Portalda 50'ye yakın hazır metin bulunuyor ve kesintisiz güncelleniyor. Az Önce yatırım almayan Legalmatic, Sistem Global'in öz kaynakları ile ilerliyor. Legalmatic, birçok mahsul ile entegre çalışabilecek bir yazılım, bu sebeple stratejik iş birliklerine daha yakın.

Legalmatic'in gelir modeli

Belgelerin ücreti ilgili metnin uzunluğuna, nadirliğine ve niteliğine tarafından değişiyor. Bir evrak tekil olarak alınabiliyor. böylece sistemde değişik başlıklara kadar evrak paketleri oluşturuldu ve toplu alım imkanı da sunuluyor. Süreç tabanlı ihtiyaçlar için de peyderpey tüm metinler tek paket halinde alınabiliyor. Üyelik sisteminin devreye alınması ile birlikte aboneliğe bağlı bir kazanç yöntemi de düşünülüyor.

Legalmatic, bir avukatın alanına girmeyen, birbirini bitmiş eden konularda, seri, içten, aktüel ve güvenilir bilgiye akla yatkın ücretlerle erişimi temin etmek istiyor. Dünyada ve ülkemizde legaltech ürünler ile ilgili çok az bilgi bulunduğunu söyleyen takım, bu sebeple elde ettikleri veriye kadar yönlerini belirleyeceklerini belirtiyor.

Legalmatic'in esas üç aşaması bulunuyor. Ilk Kez rekabetin düşük olduğu veya ihtiyacın yüksek olduğu hazır belge otomasyonu ile başlandı, Legalmatic bunu yabancı dil desteği ile de yerine getirmek istiyor. İkinci fazda evrak işlem yönetimi ve e-imza süreçleri eklenecek. Devamında da suni akıl ile kontrat tehlike tespiti ürünleri sunulacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/29/uzmanlar-tarafindan-hazirlanmis-sablonlar-ile-ihtiyaciniz-olan-metni-uretmenizi-saglayan-dijital-asistan-legalmatic