2022 yılında tanıtılması gereken Apple'ın karma hakikat gözlüğü ile ilgili böylece fazla detayı geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Keza sanal keza de artırılmış gerçeklik özellikleri sunacak olan Apple'ın karma realite gözlüğü ile ilgili her geçen gün yeni bir gelişme karşımıza çıkıyor. 

Apple konusunda yaptığı doğru tahminler ile bilinen Bloomberg'ten Mark Gurman, Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Hatırlatmak icabında geçtiğimiz aylarda Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün 3 bin dolar seviyelerinde bir fiyat etiketine sahip olabileceği ortaya çıkmıştı.

Gurman göre paylaşılan yeni bilgilere tarafından ise karma gerçeklik gözlüğünün fiyatı 3 bin dolar seviyelerinde olmayacak. Gurman'ın aktardığı bilgilere tarafından Apple'ın karma realite gözlüğü, 2 bin doların üstünde bir fiyat etiketine sahip olacak.

Karma hakikat gözlüğünün 2 bin ila 2 bin 500 dolar aralarında bir fiyat etiketi ile piyasaya sürülmesi sürpriz olmayacaktır. Gözlüğün teknik detayları ile ilgili sızdırılan bilgilere baktığımızda ise iki işlemci ile birlikte geleceğini görüyoruz.

Bu işlemcilerden biri ise M1 Pro işlemcisi ile aynı bir performans sunacak. Ansızın artı ekrana sahip olacak olan Apple'ın karma hakikat gözlüğü, 8K çözünürlük sunacak. Değişken lenslere sahip olması beklenen Apple'ın karma hakikat gözlüğünün metaverse odaklı olmayacağını da geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık.

Keza Mark Gurman ayrıca de ünlü araştırmacı Ming-Chi Kuo kadar paylaşılan bilgilere tarafından karma hakikat gözlüğü, oyun, medya tüketimi ve iletişim odaklı olarak kullanılacak.

Apple'ın karma hakikat gözlüğünün ismi ile ilgili az önce net bir veri bulunmasa da Gurman'a tarafından 5 namzet ön plana çıkıyor. Gurman'ın paylaştığı bilgilere kadar Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün isim adayları aralarında Apple Vision, Apple Reality, Apple Sight/iSight, Apple Lens ve Apple Goggles bulunuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/17/apple-in-karma-gerceklik-gozlugu-2-bin-dolarin-uzerinde-bir-fiyat-etiketine-sahip-olabilir