FPS oyunları taktiksel olduğu için takım ile sesli görüşmek kazanmaya gitmek için oldukça manâlı. Bu koşul Valorant için de geçerli. Bugüne kadar -ve hala- sesli konuşarak küfür eden ya da uyarı dağıtan oyuncular rapor edilebiliyordu. Bu raporlamaların sayısı belli bir rakama ulaştığında oyuncu bir süreliğine sesli iletişimi kullanamıyordu.

Riot Games’in yeni duyurduğu sistem ise çok defa rapor edilen oyuncuların söylediklerinin Riot Games çalışanları göre dinlenebilecek olmasını sağlıyor. Bu bazılarınızda gizlilik endişesi yaratmış olabilir. Oyunun bu konuda tavrı epeyce net: bunu kabul etmeyenler sesli görüşme özelliğini kapatacak.

Riot Games oyunlarındaki topluluklar ‘toksik’ mesajlar atmak gibi kötü bir üne sahip. Şirket bu algıyı yıkabilmek için toksik oyuncularına aleyhinde engeller koymaya çalışıyor. Eğer yeni politikalar başarılı olursa bunun tüm Valorant oyuncularının yararına olacağı belirlenmiş. Eğer maçınıza gelen ekip arkadaşlarınızı rahatsız etmeye meraklı değilseniz bu politika sizleri sevindirmiş olmalı. Zira artık maç sırasında konuşurken herkesin daha itinalı olması gerekecek.

Eğer gizlilikten yanlamasına endişeleriniz varsa sesli iletişim özelliğini ayarlardan kapatarak konuşmalarınızın Riot tarafından duyulmamasını sağlayabilirsiniz. Riot Games yaptığı açıklamada gizlilik konusunda şu ifadeleri kullandı:

Oyunlarımızı etkili bir şekilde çalıştırmak ve deneyiminizi kesintisiz iyileştirmek için mutlak en az verileri toplamamız gerektiğine inanıyoruz. Bilgi topladığımızda saydam olacağız, yalnızca gerektiği kadar saklayacağız ve güya kendimizmiş gibi koruyacağız.

“Ses verilerini toplamanın birçoğunuz için bir endişe olduğunu biliyoruz, oysa kendi verilerimizin benzer şekilde işlenmesinden rahatsız olsaydık hiçbir şeyi göndermeyeceğimizden belirli olabilirsiniz. Sesli sohbetinizin kaydedilmemesini tercih ederseniz, sesli sohbeti kapatabilirsiniz.”

Sizler bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/valorant-toksiklige-karsi-yeni-bir-adim-atiyor
Yorumlar