Valorant, 5v5 şekilde oynanan bir taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu. Valorant’ta başarılı bir oyuncu olabilmeniz için taktik ve tasarlama dahilinde oynamanız gerekiyor. Bu Nedenle oynadığınız turu da duruma tarafından şekillendirmelisiniz. Biz de bu içeriğimizde yeni başlayan arkadaşların işine yarayabilecek 7 tane Valorant ipucunu aktarıyoruz.

CS:GO vs Valorant! Hangi oyun daha iyi?

En iyi Valorant taktikleri

Takım arkadaşlarınızla sürekli irtibat içerisinde kalın

Tasarlama ve taktik koymak bu oyunun ilk yapılması gerekenlerden birisi. Bunun için sürekli takım arkadaşlarınızla konuşun ve oyunun gidişatına tarafından bambaşka seçenekler belirleyin. bununla beraber öldüğünüzde veya hayattayken en son görülen düşman konumları gibi manâlı bilgileri arkadaşlarınıza aktarın. Kurulan taktiklerin işe yarayıp yaramadığını maç sonrasında takım arkadaşlarınızla konuşmanız da kendinizi ilerletmek açısından daha faydalı olacaktır.

Valorant'a yeni başlayanlar için 10 ipucu

Oyun esnasında takım arkadaşlarınıza haritadaki yerleri söylerken oldukça açık olun. Hatalı verilen her bir data takımınızın hatalı stratejide ilerlemesine ve sonucunda turu kaybetmesine sebep olabilir.

Atış pratiği yapmaya itina gösterin

Atış becerinizi için bu konuda sürekli pratik gerçekleştirmek durum. Oyunda bir süre talim yapmaya ara verirseniz bu sizin isabet oranınızı kötü etkiliyor. Böylece karşınızdaki düşmanın gerek refleks gerekse isabetlilik açısından gerisinde kalacaksınız. Kendinizi daha iyi bir konuma taşımanın yolu da skorunuzu aralıksız peşine düşüp takip ederek belirlediğiniz ölçütün üstüne çıkmak olacak. Her maç öncesi 15 dakika Atış Poligonu‘nda antrenman yaparak kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Valorant'a yeni başlayanlar için 10 ipucu

Her silahın geri tepmesine dominant olun

Her bir silahın birbirinden farklı geri tepme oranları bulunuyor. Örneğin bir Vandal ile Phantom‘un oranları ve Spray mantığı aynı yok. Bu yüzden hangi silahı alırsanız alın birincil öğreneceğiniz şeylerden birisi geri tepmesini kontrol etmek olmalı. Hatta bir silahın geri tepmesini öğrenene kadar aynı silaha ast kalmanız daha iyi olacaktır.

Valorant'a yeni başlayanlar için 10 ipucu

Yukarıdaki durumu öğrendikten sonradan atışlarınız daha seri olacak ve emin öldürmeler elde edeceksiniz. Silahın geri tepmesi konusunda atlanmaması gereken nokta atış sırasında birincil dokuz atış mermilerin gittiği yönü aşağıya çekecek. bu nedenle farenizi zıt yöne içten kaydırın. 10. mermiden sonradan tabanca soldan sağa içten hareket ediyor. Onun için de her tarafta bir ayar yapmanız gerekiyor.

Crosshair’ı iyi ayarlayın

Crosshair hazırlamak herhangi bir FPS oyununda yaşamsal önem taşıyor. Cümbür Cemaat için geçerli olan bir desen ya da şekil bulunmuyor. Bu yüzden herkes kendi Crosshair’ını istediği gibi ayarlayabiliyor. Kendi Crosshair’ınızı bulmanız bu noktada fazla manâlı. Bulduktan daha sonra öldürme oranlarınızın arttığını siz de ayrım edeceksiniz.

Valorant'a yeni başlayanlar için 10 ipucu

Fare hassasiyetini bulma

Bir FPS oyunu için en kritik ikinci şart fare hassasiyeti oluyor. Fare hassasiyetinizin mouse’un tek bir hareketiyle 180 derece dönebileceği şekilde olması öneriliyor. Bunu test etmek için farenizi mouse pad‘in bir kenarından öteki kenarına hızlıca kaydırabilirsiniz.

Koşarken bıçak kullanmaya çalışın

Silahla koşmaya göre bıçak ile koşmak daha süratli yol gitmeye yarıyor. Yani siz A bölgesindesiniz ve düşman B bölgesine bomba kurmuşsa düşmanın gelmeyeceğine belirli olduğunuz noktaya dek bıçakla koşabilirsiniz.

Alev ederken aralıksız çömelin ve asla zıplamayın

Geri tepmeye yardımcı olması için uğraş uzun sürüyorsa çömelin. Çünkü benzer anda keza çömelip keza de saldırırsanız bire bir savaşı kazanma şansınız oldukça yükselir. Fakat katiyen zıplamayın. Yoksa hedefinizi büyük ihtimalle ıskalarsınız ve karşıya bir baht vermiş olursunuz.

Zıplamak çoğunlukla rakibin atışlarından sakınmak için etkili bir yöntem. Böyle bir durumda düzensiz şekillerle zıplamaya itina gösterin.

Sizler Valorant oynarken bu tip durumlara uyarı ediyor musunuz?

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/valorant-yeni-baslayanlar-10-ipucu