Vardiya tasarlama süreçleri için dijital bir çözüm sunan Shiftup, ilk olarak perakende elde etmek üzere yeme-içme, market, çağrı merkezi, turizm ve sağlık gibi vardiya usulü çalışılan birçok sektörde vardiya planlaması problemini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

2016 yılından bu yanlamasına işletmelerin vardiya planlama süreçlerine yazılım çözümleri üreten Shiftup, Levent Gökcan, Volkan Zeytun ve Mustafa Konar tarafından kuruldu. Takriben 5 yıllık bir geliştirme aşamasından sonradan kullanıma sunulan Shiftup, 2019 yılının 3. çeyreği ile birlikte ürünleşme sürecini tamamlayarak SaaS modelinde yapılandırıldı ve vardiya planlama ve optimizasyon yönetimi platform konumlandı.

Vardiya planlamanın yanı sıra işgücü yönetimi ve ölçme platformu olarak da hizmet veren Shiftup, mobil PDKS, müsade yönetimi, prim yönetimi, saha yönetimi gibi modülleri olan geniş bir ürün ailesi ile müşterilerine SaaS olarak hizmet veriyor. Kısacası Shiftup müşterileri bulut tabanlı ve çok dilli olarak çalışan platform ile vardiya tasarlama, vardiya optimizasyonu, müsade yönetimi, prim yönetimi ve mobil PDKS çözümüyle giriş çıkış takibi yapılabilmekte. 

Mobil ahenkli çalışan sistem işletmelerin ilk önce HR sistemi edinmek üzere, ekipman bazlı PDKS cihazları, ziyaretçi sayaçları gibi çoğu sistemi ile entegre olarak çalışabildiğini ve tasarlama modülü ile jurnal/saatlik yoğunluk akışına tarafından planlama yapılabilirken bununla birlikte pozitif mesai ve denkleştirme sürelerinin anlık takip edilebildiğini de ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere kadar 2020 yılında pandemiye karşın yüzde 100 oranında artan Shiftup'ın rakipleri aralarında firmaların vardiya yönetimlerini düzenlemelerini sağlayan Microsoft Excel, Piple ve Basit İK gibi çözümler de yer alıyor.

Şu başlıca kadar herhangi bir yatırım almayan Shiftup, aylık lisans başvuru bedeli, danışmanlık ve bir seferlik olarak alınan entegrasyon bedelleri üzerinden kazanç elde ediyor. İşletmelerin maliyet, gelir ve kârlılık gibi çoğu kalemini fazla yönde etkileme hedefi ile yola çıkan Shiftup, ilerleyen dönemde yurt dışına açılarak global bir oyuncu olmayı planlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/02/vardiya-planlama-ve-optimizasyon-yonetimi-platformu-shiftup