Venture Studio modeli ile girişimlere yatırım yapan Vanora Ventures, 10 milyon dolar değerleme ile birincil yatırımını TechOne VC'den aldı. “VON” ve “GROVTH” programları ile girişimleri bünyesine katacak olan Vanora, teknoloji ortağı olmanın yanı sıra girişimlere mali kaynak imkanı da sağlayacağını açıkladı.

“VON” programı ile düşünce ve tohum aşamasındaki girişimler; takım kurma, iş modeli geliştirme, gelir modeli oluşturma, ürünü hayata geçirme, MVP oluşturma, yazılım geliştirme, artış stratejilerinin oluşturulması ve yatırım imkanı gibi kayda değer noktalarda desteklenecek.

Artış aşamasındaki girişimler için ise “GROVTH” programını duyuran Vanora Ventures, katılan girişimlerin teknoloji ortağı olmanın yanı sıra yatırım, büyüme, satış, pazarlama ve bütün dijital alanlarda girişimleri destekleyecek. Hem bu programları tamamlayan girişimlere, finansman arayış süreçlerinde yatırım ekosistemindeki partnerleri aracılığıyla 50 bin dolar anapara taahhüt edecek.

Vanora Ventures, yeni girişimlerin yanı sıra Vigo, Obilet, Momento gibi büyük ölçekli girişimler ve global markaların yeni ürünleri için de bir hizmet sağlayıcısı konumunda.

Vanora Ventures'ın Kurucu Ortakları Abdurrahman Beşinci ve Can Üzüm, Vanora Ventures ile 10 yıl içerisinde 100'den fazla teknoloji girişimini portföylerine katarak, hem yerli hem de tanıdık olmayan sermayeler için geniş yelpazede bir teknoloji yatırım alanı oluşturmayı ve ekosisteme katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

TechOne VC Yönetici Ortağı Yiğit Arslan ise global ölçekteki Venture Studio yaklaşımını kendi ekosisteminde uygulayan Vanora Ventures ekibiyle çıktıkları bu yolda, us aşamasından itibaren ortaya çıkacak yeni girişimler için çoktan coşku duyduklarını söyledi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/23/vanora-ventures-10-milyon-dolar-degerleme-ile-yatirim/