Yemeksepeti, siber hücum iddiaları ile ilgili tanımlama yaptı. Kullanıcı bilgi tabanınına yönelik siber atak gerçekleştirildiği ve buna karşılık fidye istenildiğine dair gündem üzerine Yemeksepeti sosyal medya hesabından bir izah etme yayınladı.

Bilgilendirme: pic.twitter.com/HiQ5uOJ1vj

— Yemeksepeti (@yemeksepeti) November 15, 2021

Yemeksepeti açıklamasında, bahsi geçen verileri "kaynağı belirli olmayan veriler" ifadesi ile tanımladı. Şirket, hackerların, bu verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirmeye çalıştıklarını açıklama etti. 

Açıklamada, şirketin yapılan yasa dışı teklifi değerlendirmeye bile almadığı vurgulanırken, bu son olayla bağlantılı olarak herhangi bir bilgi ihlali ya da hırsızlığı tespit edilmediği dile getirildi. Şirket hem herhangi bir veri hırsızlığı durumunda kanunlara uygun olarak hareket edeceğini de belirtti: 

Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğunu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerimiz en üstteki düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz. Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde bir bilgi ihlali olup olmadığı bilirkişi ekiplerce detaylı bir şekilde araştırılmış, herhangi bir data ihlali ya da hırsızlığı kesinlikle tespit edilmemiştir.

bundan başka, bir veri hırsızlığı yaşanması durumunda yapılması gerekenler kanunlarla açıkça muhakkak olup, Yemeksepeti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi kanunlara uygun şekilde açık ve transparan bir süreç yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/16/verilere-karsilik-fidye-talebine-iliskin-yemeksepeti-nden-aciklama