Çin'in YouTube'u olarak da bilinen popüler video paylaşım platformu Bilibili, yeni bir yatırım yaptığını duyurdu. Video paylaşımının yanı sıra canlı yayınlara da odaklanan bir servis olarak karşımıza çıkan Bilibili, X.D. Network'e yatırım yaptı. 

Edindiğimiz bilgilere kadar Bilibili, popüler oyun bölüştürme platformu TapTap'in sahibi olan X.D. Network'e 123 milyon dolar yatırım yapacak. Bilibili ve X.D. Network aralarında yapılan yatırım anlaşması ile birlikte X.D. Network'ün 22,660,000 adet hissesinin Bilibili tarafından satın alındığını da ekleyelim. Kısacası yapılan yatırım ile birlikte X.D. Network'ün yüzde 4,72 hissesi Bilibili'ye geçmiş oldu.

Yatırım ile duyurulan bir diğer kayda değer data ise iki şirketin meslek birliği içinde çalışacağı oldu. Yapılan açıklamalara tarafından Bilibili ve X.D. Network keza TapTap ayrıca de X.D. Network'ün oyunları özelinde birlikte çalışacak. İki şirket arasındaki iş birliğinin detayları ile ilgili ise herhangi bir data paylaşılmadı. 

2019 yılında Dai Yunjie, Dash Huang ve Huang Yimeng kadar Şanghay'da kurulan X.D. Network'ün bugüne değin aldığı yatırımın 200 milyon doları aştığını da paylaşalım.

Bilibili'nin oyun odaklı bir servise yatırım yapmasının sürpriz olmadığını da ekleyelim. Video odaklı bir platform olsa da gelirlerinin kayda değer bir kısmını mobil oyunlar üzerinden şampiyon Bilibili, laf konusu yatırım anlaşması ile birlikte oyun sektörünün şirket için ne dek önemli olduğunu bir kere daha göstermiş oldu.

Andırmak icabında Bilibili'nin 2020 yılındaki toplam gelirinin yüzde 40'ını mobil oyunlardan elde edilen gelirler oluşturuyordu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/01/video-paylasim-platformu-bilibili-x-d-network-e-123-milyon-dolar-yatirim-yapti