Türk Telekom'un kurumsal teşebbüs sermayesi şirketi TT Ventures'ın dijital patoloji uzmanı yerli yapay zeka firması Virasoft'un yüzde 12,2'sine karşılıklı olduğunu geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere tarafından Virasoft, A serisi yatırım turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldı.

Söz konusu 2,5 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Eczacıbaşı Momentum liderliğinde gerçekleşti. Eczacıbaşı Momentum'un haricinde yatırım turuna Teknoloji ve İnovasyon Fonu, DCP, TT Ventures, Acıbadem Üniversitesi, Ak Portföy Teşebbüs Sermayesi, Mustafa Selim Kondu, Burak Uzel, Bedi Turgut Uzel ve Fatma Fatoş Özbaş'ın katıldıklarını da ekleyelim.

2015 yılının Eylül ayında Sanayi Bakanlığı TGSD 2015 desteğiyle birlikte Gökhan Hatipoğlu ve Samet Ayaltı göre kurulan Virasoft, haftalar süren vaka raporlama sürelerini geliştirdiği suni zeka algoritmaları ve dijital patoloji çözümleri ile 3-4 güne düşürüyor.

Özel ve ulus almak üzere 20'den pozitif hastane ile iş birliği yapan Virasoft, ülkemizde sunduğu tele patoloji, dijital patoloji ve yapay akıl sistemleri ile bugüne kadar toplamda 200 binin üzerinde hastaya hizmet de sağladı. Virasoft kadar paylaşılan bilgilere göre alınan 2,5 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimin ABD pazarında büyümesi için kullanılacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/28/virasoft-eczacibasi-momentum-liderliginde-2-5-milyon-dolar-yatirim-aldi