Türkiye'nin dijital ekosisteminde inovasyonu cesaretlendirmek ve süratli gitmek amacıyla yürütülen Visa İnovasyon Programı, üçüncü dönemine Türkiye'den 6 yeni fintech ile başladı. Fintech'ler 6 ay sürecek programda mentorlardan ürün ve hizmetlerini geliştirecek eğitimler alacak, Visa Developer Platform üzerinden Visa API'lerine erişim sağlayacak, Visa'nın yerel ve global iş ağındaki bilirkişi, banka, e-para kuruluşları ve aza işyerleri ile bir araya gelecek.

3. dönemle birlikte hem Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'daki Visa İnovasyon Programları tek bir çatı aşağıda toplanarak yöresel bir hale geldi. Bu genişleme ile birlikte Visa İnovasyon Programı, iştirakçi fintech'lere daha geniş bir çapta kaynak, yaşıt ağı, mentorluk kapasitesi ve bölgedeki parasal kuruluşlar ile meslek ortaklığı olanağı tanıyacak.

Visa İnovasyon Programı'nın üçüncü dönemine Türkiye'den dahil olan fintech'ler:

FineDine: Dijital menülerle restoranların satmak ve herif memnuniyetini arttıran suni zekaya dayalı sipariş idare platformu.

Fintegre: Perakendecilerin müşterilerinin alım gücünü arttıran mali çözümler sunan platform.

HASO: İş yerlerinin, bankacılık sistemi haricen kalan segment ve tüketicilere ulaşmasını ve tüketicilerin herhangi bir kredi ilişkisi olmadan "Acilen Al Sonradan Öde" yapmasını karşılayan, üye dükkan ve tüketicilere yönelik tehlike idare platformu.

Norma: Mikro-KOBİ'lere ve Freelancer'lara bankacılık ve iş yönetim çözümleri sunan parasal servisler platformu.

Paratic: Bütün banka hesaplarını, işlemleri tek ekranda görmeyi, tek bir platform üzerinden yönetmeyi, banka hesaplarına ilave olarak POS işlemleri, API çözümleri, entegre ERP, toplu ödemeler, toplu tahsilatlar karşılayan platform.

SoliPAY: Şehirlerin ulaşım hizmetlerine ve üniversitelerin kampüs ihtiyaçlarına odaklanan çözümlerle insanların tüm ihtiyaçlarını tek kartla karşılamaya odaklanan akıllı büyük kasaba çözümleri sunan bir platform. İnsanların jurnal yaşamlarına sürat ve huzur katan ekipman ve yazılımlar geliştiriyor.

Fintech'ler program boyunca Hackquarters ekibiyle aynı ofisi paylaşıp girişimcilik ekosisteminde ticarileşme ve tip geliştirme desteği alacaklar. Yalın Girişimcilik, İnsan Odaklı Tasarım, Data Güvenliği ve Regülasyon gibi konularda eğitimlerini tamamlayacak, program sonunda yatırımcı buluşmaları gerçekleştirecekler.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/01/visa-inovasyon-programi-nin-yeni-donemine-katilan-6-girisim