Amerika Birleşmiş Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, soruşturmanın sebebi olarak şirketin devlete ait sosyal ağ hesaplarından “yanlışlıkla” yapılan basın açıklamasını gösteriyor. Volkswagen of America CEO‘su Scott Keogh‘un sözlerini de içeren açıklama, SEC kadar dolandırıcılık kabul ediliyor. Kurum, Voltwagen açıklamasının  hisse senedi fiyatını nasıl etkilediğini ve herhangi bir menkul kıymet yasalarını çiğneyip çiğnemediğini araştıracak.

volkswagen

Volkswagen’in sosyal ağ hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeleri kullanıldı:, “66, adınızı başkalaştırmak için alışılmadık bir yaş. Ama bizim kalbimiz her zaman genç. Voltswagen ile tanışın. Volkswagen’e aynı, oysa elektrikli sürüşe tamir edilmiş bir odaklanma ile ondan ayrılıyor.

Bu açıklamanın peşinde, gündeme oturan ve hisseleri yüzde 12.5 yükselen şirket, piyasa değerini milyarlarca dolar artırdı. Açıklamaların yatırımcı ve kamuyu yanılttığını düşünen SEC, şirketten konuyla ilgili evrakların kendilerini teslim edilmesini istedi. Geçmişte aynı bir soruşturma, Tesla ile ilgili hatalı bilgileri Tweet atan Elon Musk için atılmıştı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/volkswagenin-basi-1-nisan-sakasiyla-belada
Yorumlar