2020'nin eylül ayında Fabrika Games'e yatırım yapan Fransa merkezli oyun şirketi Voodoo, blockchain destekli mobil oyunlara 200 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Goldman Sachs ve Çinli teknoloji devi Tencent tarafından desteklenen Fransız mobil oyun üreticisi Voodoo, derhal en çok 5 milyar indirme ve aylık 300 milyon aktif kullanıcıya sahip hyper-casual oyunlarıyla tanınıyor. Voodoo oyunları aralarında Helix Jump, Crowd City, Hole.io ve Paper.io 2 bulunuyor.

Voodoo, mevcut blockchain oyunlarına, garip fikirlere sahip oyun stüdyolarına veya yeni blockchain oyunları için yeni ekipler meydana getirmek isteyen kişilere fon sağlayarak blockchain oyunlarına yatırım yapacak. derhal, Voodoo'nun blockchain oyunları oluşturmaya odaklanan dahili ve harici 10 stüdyosu bulunuyor. Önümüzdeki yıl baştan başa Voodoo, sadece blockchain oyunlarının geliştirilmesine hedefe kilitlenmek için ek 20 stüdyo daha oluşturmayı planlıyor.

Voodoo'nun CEO'su Alex Yazdi, blockchain'in oyuncular halihazırda dijital varlık satın almaya alışkın olduklarından bilhassa oyun oynama kavramını bozacağını söyledi. Yazdi, bu teknolojinin oyunculara dijital varlıklarının reel sahipliğini vereceğini, oyuncular aralarında daha derin etkileşimler yaratacağını, bunun da eğlenceyi ve katılımı artıracağını belirtti.

Voodoo, yeni stüdyoların, blockchain oyunları meydana getirmek, test etmek ve yayına elde etmek için platformunu kullanabileceklerini belirtti. Şirket, ileriye dönük olarak hyper-casual ve casual oyunlara karşın stratejisini blockchain oyunlarına uygulamayı hedefliyor.

Geçtiğimiz sene unicorn şirket statüsüne ulaşan Voodoo, 2021'de sekiz şirket satın aldı. Bu da Voodoo'nun blockchain destekli mobil oyunlar üreten şirketleri satın almaya açık olabileceğini kanıtlıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/17/voodoo-blockchain-destekli-mobil-oyunlara-200-milyon-dolar-yatirim-yapacak