Mobil oyun pazarının en kayda değer firmaları arasında yer alan Fransa merkezli Voodoo'dan geçtiğimiz dönemlerde sizlere bahsetmiştik. Yerli mobil oyun girişimleri olan Fabrika Games ve Fomo Games'e de yatırımlar yapan Voodoo, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu.

Voodoo tarafından aktarılan bilgilere kadar şirket, bilhassa kart oyunlarına odaklanan mobil oyunlar geliştiren Beach Bum firmasını satın aldı. Anlaşmanın mali detayları ile ilgili net bir data paylaşılmasa da şirkete yakın kaynaklara tarafından Voodoo, Beach Bum'ı satın olmak için 250 ila 300 milyon dolar aralarında bir ödeme yapacak.

Yapılacak olan ödemenin bir kısmının peşin para kalan kısmının ise hisse olarak ödeneceğini de ekleyelim. Online kart oyunları geliştiren Beach Bum, pandemi ile birlikte çabucak artan oyun firmaları aralarında yer alıyor. Beach Bum'ın paylaştığı bilgilere göre şirket, son 1 yılda 70 milyon doların üzerinde kazanç elde etti.

2015 yılında Gigi Levy Weiss tarafında kurulan Beach Bum, şu an için Lord of the Board, Spades ve Gin Rummy elde etmek üzere 3 oyuna sahip. Beach Bum firmasının bugüne dek herhangi bir yatırım almadığını da belirtelim. Gerçekleşen satın alma ile birlikte Beach Bum'ın tüm ekibinin Voodoo'a geçeceğini ve bundan böyle Voodoo çatısı aşağıda oyunlar geliştireceğini de paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/01/voodoo-kart-oyunlari-gelistiren-beach-bum-i-satin-aldi